Χανιά

Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων: Αντιδρά στην χωροθέτηση του ΣΜΑ Δήμου Αποκορώνου

«Απαιτούμε από τον Δήμο Αποκορώνου να μην επιμείνει σε αυτήν την πρόταση»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων, στην οποία εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Δήμου Αποκορώνου, το μέρος που προτείνει η Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του «είναι παράδειγμα προς αποφυγή».

«Απαιτούμε από τον Δήμο Αποκορώνου να μην επιμείνει σε αυτήν την πρόταση», αναφέρουν στην ανακοίνωση και εξηγούν τους λόγους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Σίγουρα υπάρχουν απομονωμένα μέρη κατάλληλα για ΣΜΑ και με εύκολη πρόσβαση στην Εθνική Οδό χωρίς να ενοχλούν τους κατοίκους και χωρίς να υποβαθμίζουν ολόκληρα χωριά. Το συγκεκριμένο μέρος που προτείνει η δημοτική αρχή (παλιά σφαγεία) είναι παράδειγμα προς αποφυγή και υποβαθμίζει μια περιοχή σταυροδρόμι προς παραδοσιακούς οικισμούς και καινούργια σπίτια. Γενικά η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες ντόπιων και επισκεπτών. Ένα μεγάλο ποσοστό απορριμμάτων το παράγουν οι μεγαλοξενοδόχοι και θέλουν να τα σπρώξουν στην ενδοχώρα και να την υποβαθμίσουν.

Απαιτούμε από τον Δήμο Αποκορώνου να μην επιμείνει σε αυτήν την πρόταση.

Όσον αφορά το κόστος κατασκευής του ΣΜΑ  (χωράφι κλπ) να το πληρώσει το κράτος φορολογώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν και όχι τα συνήθη υποζύγια που δεν έχουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια