Διαδήλωση στα Χανιά, για τα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Χανιά
Διαδήλωση στα Χανιά, για τα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία της αστυνομίας έλαβε χώρα η διαδήλωση στα Χανιά

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων για να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα επετείου από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν άτομα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και συλλογικότητες οι οποίοι ύψωσαν πανό με συνθήματα κατά της καταστολής, ενώ στο σημείο της συγκέντρωσης βρισκόταν και διμοιρία των ΜΑΤ.

Ο καιρός ωστόσο «διέλυσε» τη συγκέντρωση, καθώς άρχισε να βρέχει και οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 6 Δεκεμβρίου, σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της αστυνομίας στα Χανιά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την δωδέκατη επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα περίπου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ομάδα διαδηλωτών, κρατώντας δύο πανό, επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος μαθητή, με αποτέλεσμα να δεχθούν αστυνομική καταστολή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς τους διαδηλωτές πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και, εν μέσω έντασης και συγκρούσεων, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές.

Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News