Χανιά

Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημοσίου Χανίων: Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες

"8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν την κοινωνία από το 2ο κύμα πανδημίας" όπως αναφέρουν

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευση και το υγειονομικό προσωπικό έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του» αναφέρεται στην κοινή δήλωση τεσσάρων πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου των Χανίων που ζητούν προσλήψεις, αύξηση των δαπανών για την υγεία και τη διενέρεγεια περισσότερων τεστ. Δίνουν μάλιστα ραντεβού για την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 10πμ με 12πμ στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων με όλα τα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 άνθρωποι.

Τα κρούσματα δεν μειώνονται  κι οι διασωληνωμένοι παραμένουν στα ύψη.

Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Το υγειονομικό προσωπικό έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του. Η κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή εγκλεισμό με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο φόβος, η κατάθλιψη κι οι ψυχικές διαταραχές.

Η οικονομική κρίση βαθαίνει.

Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, την υποαπασχόληση, τη φτωχοποίηση. Το λιανεμπόριο σβήνει κι ο αγροτικός κόσμος στενάζει.

Για όλα αυτά υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες τις οποίες αποσιωπά η πλειοψηφία των επιχορηγούμενων από την κυβέρνηση ΜΜΕ.

8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν την κοινωνία από το 2ο κύμα πανδημίας. Μόνιμη κυβερνητική απάντηση είναι  η βία και η καταστολή που απειλούν  τη δημοκρατία και τις ελευθερίες στη χώρα. Ακόμη και τώρα οι κυβερνώντες προκαλούν, καταθέτοντας τον Προϋπολογισμό του 2021 με τις δαπάνες υγείας μειωμένες κατά 600 εκατ. Ευρώ.

Αδιαφορούν, περιφρονούν και εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο  τους άνεργους, τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους, τους ελευθέρους επαγγελματίες.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Εμείς, σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες υποδομές και στην παραγωγή δημόσιων αγαθών στα Χανιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε:

  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις Δομές Υγείας και ένταξη τους στα Βαρέα- Ανθυγιεινά.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στον ενιαίο -δημόσιο σχεδιασμό.
  • Καθολικά επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  • Μέτρα στήριξης των συναδέλφων μας ξενοδοχοϋπαλλήλων,των εργαζόμενων στην εστίαση, και των ανέργων.
  • Ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.
  • Μόνιμες προσλήψεις στους υποστελεχωμένους Δήμους. Μέτρα προστασίας και συνεχή επαναλαμβανόμενα τεστ των εργαζόμενων στην καθαριότητα, στο Βοήθεια στο Σπίτι και σε όλες τις Δομές  πρώτης γραμμής .
  • Δυναμώνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, παλεύουμε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία. Στηρίζουμε λαϊκές πρωτοβουλίες που προσφέρουν τροφή, είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα Χανιά. Κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα και νερό
  • Καλούμε κι άλλα εργατικά σωματεία να δράσουμε από κοινού για τη σωτηρία του λαού και της κοινωνίας.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΝΙΩΝ". 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια