Χανιά

Τρόμος από την καταιγίδα στην Ασή Γωνιά - Κτηνοτρόφος είδε τον χάρο με τα μάτια του

Το υπόστεγο καλύφθηκε από πέτρες και λάσπες

Σαν από θαύμα σώθηκε το πρωί ένας κτηνοτρόφος στην Ασή Γωνιά Αποκορώνου όταν εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, κινδύνεψε να παρασυρθεί από τους ορμητικούς χειμάρρους

Τον χάρο με τα μάτια του είδε το πρωί ένας 45χρονος κτηνοτρόφος στην Ασή Γωνιά Χανίων όταν την ώρα που πήγαινε στο ποιμνιοστάσιο του, νόμισε ξαφνικά πως ήταν πρωταγωνιστής σε ταινία με σπέσιαλ εφέ. Ορμητικοί χείμαρροι ύψους έως και 5 μέτρα έρχονταν με απίστευτη ταχύτητα κατά πάνω του.

Ο Μάρκος Δραμηλαράκης μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV αναφέρει πως ούτε ο παππούς του δεν είχε ζήσει κάτι παρόμοιο, αφού όπως λέει περίπου 20 λεπτά της ώρας δυνατής βροχόπτωσης ήταν αρκετά ώστε τα ορμητικά νερά που έπεφταν με απίστευτη ταχύτητα από τα βουνά της περιοχής, να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους, καταστρέφοντας ακόμα και το αυτοκίνητό του. 

Ο 45χρονος κτηνοτρόφος αν και τραυματισμένος στο χέρι προσπάθησε να σώσει ότι απέμεινε από τα ζωντανά του, κλείνοντας τις πόρτες του ποιμνιοστασίου του για να ανακόψει την πορεία των χειμάρρων.

Ο ίδιος ωστόσο, αισθάνεται τυχερός, καθώς γλίτωσε την ζωή του, έχοντας υποστεί μόνο κάταγμα στο χέρι, την ίδια στιγμή που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ενώ καθημερινά κάνει την ίδια διαδρομή με τον ηλικιωμένο πατέρα του, σήμερα για έναν ανεξήγητο λόγο έφυγε από το σπίτι χωρίς να τον πάρει μαζί του. 

Ο Μάρκος Δραμηλαράκης που είναι η τρίτη συνεχή φορά μέσα σε ένα μήνα που η περιουσία του διαλύεται από τα καιρικά φαινόμενα, τονίζει πως από τα 300 ζώα που είχε, τώρα ούτε ο ίδιος δεν ξέρει πόσα απέμειναν, ενώ το μόνο που ζητά είναι την βοήθεια της πολιτείας, όχι μόνο για να αποζημιωθεί, αλλά για να στήσει αλλού την επιχείρησή του.

Η πρωινή καταιγίδα που έπληξε την Ασή Γωνιά, προκάλεσε προβλήματα και στον δρόμο που συνδέει το χωριό με τον Καλλικράτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια