Δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο για πρώτη φορά στην Κρήτη

Κρήτη
Δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο για πρώτη φορά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλεγχοι την Τετάρτη στα Χανιά – Μέσω sms τα αποτελέσματα των ελέγχων

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοιού θα διενεργήσει την Τετάρτη στα Χανιά η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Για πρώτη φορά στην Κρήτη τα rapid test θα διενεργούνται μέσα από το αυτοκίνητο, ενώ οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβληθούν στον έλεγχο θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα με ένα μήνυμα στο κινητό τους.

Τα rapid test θα διενεργηθούν την Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας πίσω από το μέγαρο της αντιπεριφέρειας.

Το κλιμάκιο των γιατρών θα λαμβάνει τα δείγματα ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στους ελέγχους θα δίνουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους όπου με γραπτό μήνυμα θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα.

Είναι η πρώτη φορά σε επίπεδο Κρήτης που οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται μέσα από το αυτοκίνητο για λόγους ασφάλειας και ταχύτητας. Τη διαδικασία θα συνδράμει το Τμήμα Τροχαίας Χανίων με ειδικά τροχονομικά μέτρα.

Παράλληλα, ελέγχους και σε κωμοπόλεις και χωριά της ενδοχώρας ζητά από τον ΕΟΔΥ ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Σύμφωνα πάντως με τον επόπτη της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ στα Χανιά γιατρό Στέφανο Ντουκάκη, η γενική εικόνα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας είναι καλή σύμφωνα πάντα με τον αριθμό των ελέγχων.

Προληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον Covid-19 πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους ωφελούμενους αλλά και στο προσωπικό του Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου Χανίων. Τα αποτελέσματα των προληπτικών ελέγχων ήταν όλα αρνητικά.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News