Χανιά

Χανιά: Rapid tests σε κοινωνικές δομές – Αρνητικά όλα τα αποτελέσματα

Στους ωφελούμενους αλλά και στο προσωπικό του Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου Χανίων

Προληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για τον Covid-19 πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στους ωφελούμενους αλλά και στο προσωπικό του Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά, ενώ προληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου Χανίων.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων, τόνισε: «Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο την οποία διανύουμε. Πέρα από τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους, το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων συνεχίζει να είναι ανοιχτό με 24ωρη φύλαξη».

Εξάλλου, σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) θα προχωρήσει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στα Χανιά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, οι έλεγχοι θα είναι δωρεάν για όλους, θα γίνονται μέσα από αυτοκίνητο και θα διεξαχθούν στον περιβάλλοντα χώρο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από τη δυτική πλευρά του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας και οι πολίτες πρέπει να προσέρχεται αποκλειστικά μέσα από το αυτοκίνητο (μέχρι 2 ενήλικες) έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία, ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Για την ομαλή διεξαγωγή των τεστ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Παράλληλα, σε συνέχεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα 07.12.2020 στις 12.00 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με αντικείμενο τη δράση «ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ (RAPID TEST) COVID-19 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (DRIVE THROUGH)» που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 09/12/2020, 10.00 – 14.00, στον περιβάλλοντα χώρο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, επισυνάπτεται σε ηλεκτρονική μορφή συνοπτικό πληροφοριακό υλικό. 

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια