Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επεισόδια και προσαγωγές στα Χανιά

Χανιά
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επεισόδια και προσαγωγές στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στα Χανιά, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη 12η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τις επετειακές εκδηλώσεις - λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού που απαγορεύουν τις συναθροίσεις - συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ομάδα διαδηλωτών, κρατώντας δύο πανό, επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος μαθητή, με αποτέλεσμα να δεχθούν αστυνομική καταστολή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς τους διαδηλωτές πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και, εν μέσω έντασης και συγκρούσεων, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές.

Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση - Ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη.

Το κρεσέντο καταστολής κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβουλών και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.»

«Η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, παρεμπόδιση και προσαγωγές.

Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται.

Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.»

ΜέΡΑ 25:

«Τα όσα παρακολουθούμε από το πρωί με τις αναίτιες προσαγωγές πολιτών, την βία και την καταστολή, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη μάζευαν τα λουλούδια που αφήνονταν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα τσάκιζαν, αποδεικνύουν τον μοναδικό σκοπό της Κυβέρνησης μέσα από την απαγόρευση και τις χουντικές πρακτικές να προσβάλουν το νεκρό και την συλλογική μας μνήμη.

Μέχρι και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη προσήγαγαν τα "όργανα της τάξης", τέτοιο το μένος για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το 2008.

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να επιτραπεί στον κόσμο να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο. Είναι απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, αυταρχικά και χουντικά τα όσα γίνονται».

ΕΛΜΕ Χανίων: Ψήφισμα «ενάντια στο νέο όργιο καταστολής και αστυνομοκρατίας»

«Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες!», ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων, με ψήφισμά της.  

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να μην επιβληθούν πρόστιμα!

Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορούπουλου στους αγώνες ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, για Μόρφωση - Υγεία - Δημοκρατία

Ανήμερα της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το οπλισμένο χέρι του ειδικού φρουρού Ε. Κορκονέα, οι αστυνομικές δυνάμεις, εκτελώντας τις νέες κυβερνητικές διαταγές για τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις, προχώρησαν σε νέα άγρια καταστολή και πογκρόμ προσαγωγών. Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκέμβρη έχουν δημιουργήσει μια "υγειονομική" ζώνη στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου.

Αντιμετωπίζουν με καταστολή, προσαγωγές και συλλήψεις όσους τολμούν να πλησιάσουν το συγκεκριμένο σημείο για να καταθέσουν ένα απλό λουλούδι. Μέχρι τώρα έχουν προσαχθεί δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη συλλογικοτήτων που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου, δικηγόρων, δημοσιογράφων, πολιτικών και νεολαιϊστικων φορέων, και παρά το γεγονός ότι τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης.

Η κυβέρνηση, που μόνο για τη Δημόσια Υγεία δεν ενδιαφέρεται, χρησιμοποιεί ως όχημα την πανδημία για να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και η αστυνομική βία αποτελούν ύβρη προς τον δολοφονημένο μαθητή Α. Γρηγορόπουλο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το νέο όργιο καταστολής και αστυνομοκρατίας! Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων! Να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να μην επιβληθούν πρόστιμα!».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News