Χανιά

Δημοτική Αγορά Χανίων: Παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της

Αυστηρά σε 24 μήνες η ολοκλήρωση του έργου

Το φθινόπωρο του 2021 η Δημοπράτηση του μεγάλου έργου - Ζητούμενο η διασφάλιση των καταστηματαρχών την περίοδο εκτέλεσης του έργου

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για τη διακήρυξη του διαγωνισμού, την κατάθεση προσφορών και την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε σαφές ότι οι όροι του διαγωνισμού θα διασφαλίζουν ότι ο ανάδοχος θα είναι αξιόπιστος και ότι δεσμεύεται για αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών.

Εκτιμάται ότι τα στάδια του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του νέου έτους και η δημοπράτηση του έργου τοποθετείται κοντά στο φθινόπωρο. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 24 μήνες, χρόνος κατά τον οποίο τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών της δημοτικής αγοράς έχει προτείνει στη δημοτική αρχή τη μετεγκατάσταση των καταστημάτων που σήμερα δραστηριοποιούνται εντός του μνημείου, στην Πλατεία Μαρκοπούλου σε ξύλινους οικίσκους που είναι διατεθειμένοι να προμηθευτούν με δικούς τους πόρους. Το αίτημα τους μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει εξεταστεί.

«Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο χρόνο για να υπάρξουν οι κατάλληλες διαβουλεύσεις με τους καταστηματάρχες για να δώσουμε λύσεις, για την περίοδο που το μνημείο θα ανακατασκευάζεται».

Το εμβληματικό μνημείο εγκαινιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Τις τελευταίες δεκαετίες τα προβλήματα φθοράς που παρουσίασε οξύνθηκαν ενώ υπάρχει ακόμη και ζήτημα στατικής επάρκειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια