Χανιά

Μέτρα για την προστασία τους ζητούν οι υγειονομικοί

Κινητοποιήσεις με αυστηρή τήρηση των μέτρων στα Χανιά

Μέτρα για την θωράκιση της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους και των ασθενών που νοσηλεύονται ζητούν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων. Με αφορμή τη 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ έθεσαν ως επιτακτικό πλέον το αίτημα για συχνή διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό σε όλο το προσωπικό των δομών υγείας.

Το μεσημέρι ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων, μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, το σωματείο επισιτισμού, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη της κυβέρνησης γιατί είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας , πληθαίνουν τα κρούσματα . Και στο δικό μας νοσοκομείο, βλέπουμε συναδέλφους να βγαίνουν θετικοί στα τεστ» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Βαρδής Γεωργιακάκης .

Στην κλινική covid του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 19 άτομα ενώ στη ΜΕΘ παραμένει διασωληνωμένη μια 57χρονη. Στα αιτήματα που επανέφεραν χθες οι εργαζόμενοι είναι η ενίσχυση του τομέα δημόσιας υγείας, η ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Χαρακτήρισαν δε διχαστικό τον τρόπο που η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλει το έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς. «Το νοσοκομείο μας είναι αναφοράς. Όλοι οι υπάλληλοι μπαίνουν στη μάχη, κανείς δεν είναι εκτός, όλοι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση» σημείωσε ο κ. Γεωργιακάκης.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν επίσης φοιτητές και εκπαιδευτικοί . Στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι τους τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Κυριακάκης τόνισε ότι «η επικινδυνότητα του κορωνοϊού πολλαπλασιάζεται από την ανευθυνότητα της διαχείρισης από τη μεριά της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Οκτώ μήνες δεν έκαναν τίποτα για να υπερασπιστούν την υγεία μας κι έρχονται τώρα να κάνουν κυνικές δηλώσεις, όπως ότι αν είχαμε πιο πολλές ΜΕΘ θα πέθαινε πιο πολύς κόσμος».

Ανακοινώσεις με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ εξέδωσαν και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων και των σχολείων. «Η κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας επαναλαμβάνει το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, με σκοπό να ρίξει τις ευθύνες στην πλάτη του λαού, ακόμα και τώρα, με την κατάσταση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και ακόμα δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, παρά όλο τον χρόνο που είχε: δεν έχει προσλάβει υγειονομικό προσωπικό, δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, δεν έχει κάνει μαζικά τεστ, δεν έχει φτιάξει ΜΕΘ και ΜΑΦ και αντί να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, τις μισθώνει. Βρίσκει, όμως, χρήματα για τα ΜΜΕ, την ενίσχυση της Aegean, για νέο αστυνομικό και στρατιωτικό εξοπλισμό» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου φοιτητών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών- Μηχανικών Υπολογιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια