24ωρη απεργία: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι: «Πληθαίνουν τα κρούσματα»

Χανιά
24ωρη απεργία: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι: «Πληθαίνουν τα κρούσματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Χανιά

Μέτρα για την θωράκιση της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους και των ασθενών που νοσηλεύονται ζητούν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων. Με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ έθεσαν ως επιτακτικό πλέον το αίτημα για συχνή διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό σε όλο το προσωπικό των δομών υγείας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων Βαρδή Γεωργιακάκη: «Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη της κυβέρνησης γιατί είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή, όλα τα νοσοκομεία της χώρας , πληθαίνουν τα κρούσματα και στο δικό μας νοσοκομείο, βλέπουμε συναδέλφους να βγαίνουν θετικοί».

Στην κλινική covid 19 άτομα και μια γυναίκα στη ΜΕΘ

Στην κλινική covid του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 19 άτομα και μια γυναίκα στη ΜΕΘ. Στα αιτήματα που επανέφεραν σήμερα οι εργαζόμενοι είναι η ενίσχυση του τομέα δημόσιας υγείας, η ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Χαρακτήρισαν δε διχαστικό τον τρόπο που η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλει το έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς.

Όπως αναφέρει ο κ.Γεωργιακάκης: «Εμείς είμαστε νοσοκομείο αναφοράς ,όλοι οι υπάλληλοι δικαιούνται και μπαίνουν στη μάχη, κανείς δεν είναι εκτός, όλοι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση».

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν επίσης φοιτητές και εκπαιδευτικοί . Στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι τους τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννης Κυριακάκης: «η επικινδυνότητα του κορωνοϊού πολλαπλασιάζεται από την ανευθυνότητα της διαχείρισης από τη μεριά της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Οκτώ μήνες δεν έκαναν τίποτα για να υπερασπιστούν την υγεία μας κι έρχονται τώρα να κάνουν κυνικές δηλώσεις, όπως ότι αν είχαμε πιο πολλές ΜΕΘ θα πέθαινε πιο πολύς κόσμος …».

Ανακοινώσεις με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ εξέδωσαν και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων και των σχολείων.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία ΠΑΜΕ Χανίων:

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζόμενους στο νομό Χανίων και τους χιλιάδες σε ολόκληρη την χώρα, που από νωρίς σήμερα το πρωί έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων ρίχτηκε στην μάχη με την απεργιακή περιφρούρηση σε μεγάλα εργοτάξια του νομού, καλώντας τους εργαζομένους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, ν' αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων προχώρησε σε κινητοποίηση - πικετοφορία σε κεντρικό σημείο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα για την υπεράσπιση της υγείας και του εισοδήματος όλων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τους εργαζόμενους για το αντεργατικό έκτρωμα-νομοσχέδιο για τη 10ωρη δουλειά που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων προσώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΔ, απαιτώντας να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των ανέργων εργαζόμενων στο αεροδρόμιο Χανίων που αυτή τη στιγμή μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας, καθώς η δουλειά τους δεν αναγνωρίστηκε φέτος ώς εποχική. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ψηφοδελτίου της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που παρέδωσε υπόμνημα στην διοίκηση του τοπικού ΟΑΕΔ, καλώντας τους να πάρουν θέση για την διασφάλιση του εισοδήματος όλων των ανέργων, και για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού του οργανισμού.

Εν συνεχεία, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος” τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, πλάι στους απεργούς του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, απαιτώντας μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου κατήγγειλαν την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό. Σημείωσαν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε το προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αφήνοντας απροστάτευτους τόσο τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους και επενδύοντας στη λογική της «ατομικής ευθύνης». Ζήτησαν την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την μόνιμη στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση, φέροντας εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στην Υγεία αυτή τη στιγμή, παράλληλα αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού για να προωθήσει αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια, όπως για την κατάργηση του οκτάωρου και τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, ενώ καταδίκασαν τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Σημείωσαν επίσης ότι σε πολλούς εργασιακούς χώρους της περιοχής κυριαρχεί η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόληψης και επισήμαναν ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τις μεγάλες επιχειρήσεις την ώρα που επιτίθεται και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τον λαό.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά! Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

Lockdown τώρα στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News