Χανιά

Τι έδειξε ανάλυση ανίχνευσης κορωνοϊού στα αστικά λύματα της Κισσάμου;

Σε ανάλυση προχώρησε ο δήμος για διασφάλιση της υγείας των κατοίκων

Σε ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την ανίχνευση του ιού προχώρησε ο δήμο Κισάμου "έχοντας ως προς μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών του, και με αφορμή την εξάπλωση της λοίμωξης COVID-19" Η ανάλυση όπως αναφέρει έγινε σε Διαπιστευμένο Εργαστήριο με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης Real- Time PCR.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

O Δήμος Κισσάμου, προχώρησε στην εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα λύματα της περιοχής, στις 20/11/2020 εφαρμόζοντας την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, για την ανάλυση των λυμάτων, προκειμένου να ανιχνευθεί έγκαιρα αν ο νέος κορωνοϊός έχει εξάπλωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων,  το δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων, επιβεβαίωσε την ύπαρξη γενετικού υλικού του ιού.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τη μετάδοση του ιού μέσω των λυμάτων, τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποστηρίζουν την άποψη ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω των λυμάτων.

Ο έλεγχος στα λύματα, λειτουργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς ανιχνεύει τον ιό, προτού οι άνθρωποι εκδηλώσουν συμπτώματα, ενώ αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ΕΟΔΥ, κατά την τρέχουσα φάση της πανδημίας.

Ο Δήμος Κισσάμου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια