Δήμος Χανίων: Δώρισε τάμπλετ για μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

Χανιά
Δήμος Χανίων: Δώρισε τάμπλετ για μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατανομή στους μαθητές θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια

Με στόχο κανένα παιδί να μην στερείται το δικαίωμα της τηλεκπαίδευσης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής παρέδωσαν στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξακόσιες συσκευές τάμπλετ οι οποίες θα δοθούν σε μαθητές του δήμου.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εκατοντάδες οικογένειες αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό, η δημοτική αρχή αποφάσισε και διέθεσε από ιδίους πόρους το ποσό των 72.000 ευρώ για την προμήθεια των συσκευών.

Το πρωί, παραδίδοντας τον εξοπλισμό στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης στα γραφεία τους στην οδό Γκερόλα, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης μίλησε για τη συμβολή του δήμου «στην επίλυση ενός προβλήματος το οποίο είναι εξαιρετικά έντονο και σε οικογένειες οι οποίες έχουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά και σε οικογένειες που έχουν περισσότερους από έναν μαθητές και δυσκολεύονται να καλύψουν την ανάγκη αυτή».

Με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η κατανομή

Για κάλυψη ενός σημαντικού ελλείμματος στον εξοπλισμό για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών, έκαναν λόγω τόσο η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπη Ψαρουδάκη όσο και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας κ. Μανόλης Τζανάκης. Οι δύο υπηρεσίες, είναι εκείνες που θα αναλάβουν να μοιράσουν τα τάμπλετ στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ η κατανομή στους μαθητές θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

…και δεύτερη φάση δωρεάς

Εκτός όμως από τις εξακόσιες συσκευές που δόθηκαν, ο δήμος Χανίων μετά από το ενδιαφέρον ντόπιων επιχειρηματιών και πολιτών να συνδράμουν, οργανώνει και δεύτερη φάση δωρεάς. Ήδη είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση τάμπλετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών στο δημαρχείο στην οδό Κυδωνίας με την ανταπόκριση των ιδιωτών να είναι συγκινητική. Τα στελέχη του δήμου εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των συσκευών που θα δοθούν σε μαθητές της πόλης για την τηλεκπαίδευση, θα ξεπεράσει τους 1.000. Υπολογίζεται δηλαδή ότι τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης για να τα μοιράσουν, τουλάχιστον άλλα τετρακόσια τάμπλετ.

«Το κεντρικό κράτος έχει σίγουρα ευθύνες και δεν πρέπει να λησμονεί, ότι σε μια δύσκολη συγκυρία, οφείλει να ιεραρχήσει τις ανάγκες που υπάρχουν και σίγουρα, αυτές της παιδείας και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, έρχονται σε πρώτο πλάνο» ήταν το σχόλιο του δημάρχου Χανίων για τα κενά που εντοπίζονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη σχολική κοινότητα, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στους συντελεστές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, που όπως είπε,  αποτυπώνονται στο πρόσωπο των διευθυντών. Ιδιαίτερα δε ευχαρίστησε τους μαθητές, οι οποίοι όπως σημείωσε «σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, καλούνται να λάβουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες από την εκπαιδευτική διαδικασία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News