Χανιά

Χανιά: 6 νέοι και νέες θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη - Δείτε πως!

6 νέοι και νέες θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη, υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής 'Ελλάδα 2021"

Την ευκαιρία να «βαδίσουν στα Αχνάρια του 1821», θα έχουν 6 νέοι και νέες από τα Χανιά καθώς ο δήμος Χανίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Εθνική Επιτροπή «Ελλάδα 2021», συμμετέχει στην συγκεκριμένη δράση που εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή και δίνει την δυνατότητα σε διακόσιους νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, χωρισμένους σε 5 ομάδες, να περιηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Κάθε μία από τις 5 ομάδες, ακολουθεί, επί 15 ημέρες, μια διαδρομή και επισκέπτεται πόλεις με μεγάλη σημασία για την Επανάσταση του 1821 και τις μετέπειτα εξελίξεις, με βάση ένα πρόγραμμα επισκέψεων που έχει διαμορφωθεί από την Επιτροπή και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των κατά τόπους Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών. Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από την Αθήνα και είναι οι ακόλουθες:

1η Διαδρομή: «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους» (Απρίλιος 2021).

2η Διαδρομή: «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» (Μάιος 2021).

3η Διαδρομή: «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)» (Ιούλιος 2021).

4η Διαδρομή: «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση» (Σεπτέμβριος 2021).

5η Διαδρομή «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» (Οκτώβριος 2021).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που τελικά θα επιλεγούν από την Επιτροπή, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ιωάννης Καποδίστριας, Αδαμάντιος Κοραής, Ρήγας Φεραίος, Δημήτριος Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Νίκος Καζαντζάκης, Δημήτρης Μητρόπουλος και άλλοι, καθώς και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

Οι νέοι και οι νέες που θα προταθούν από τον δήμο σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις:

  1. Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021, να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000)
  2. Να έχουν απολυτήριο λυκείου
  3. Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο δήμος Χανίων για αυτόν τον σκοπό στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2IWlaPM.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, στις 14:00.

Έπειτα, θα επιλεγούν οι 6 νέοι (3 αγόρια και 3 κορίτσια), οι οποίοι θα αποτελούν τους υποψηφίους του Δήμου Χανίων για τη δράση

Στη συνέχεια, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα επιλέξει μεταξύ των προταθέντων από τους δήμους, τους 200 νέους που θα λάβουν μέρος στη Δράση, κατόπιν συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί από ομάδα στελεχών της Επιτροπής.(Η συνέντευξη μπορεί να γίνει διαδικτυακά).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια