Χανιά

Σύνδεσμος Εστιατορίων και Μαγείρων: Lockdown στην πολιτική της κυβέρνησης

Κάλεσμα σε συμμετοχή απεργίας στις 26/11

Να συμμετάσχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου καλεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων, το Εργατικό Κέντρο Χανίων τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει Lockdown τώρα στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας»

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Εδώ και μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό ζουν σε μια διαρκή αβεβαιότητα. Βγαίνοντας από μια «κουτσουρεμένη» σαιζόν ,χιλιάδες εργαζόμενοι στον Νομό Χανίων προσπαθούν να μπαλώσουν τις «τρύπες». Εμείς μπορεί να εναλλασσόμαστε από την εργασία στην αναστολή, αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν. Τα χρέη μας, που βλέπουμε να συσσωρεύονται δεν καλύπτονται από το επίδομα της αναστολής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν αυτά και αυτό θα δοθεί κουτσουρεμένο και  θα μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων στα τέλη του Δεκέμβρη.

Η ίδια κυβέρνηση που μας κουνάει το δάχτυλο δείχνοντας τον λαό σαν υπεύθυνο για την έξαρση των κρουσμάτων  είναι αυτή που αγνοούσε όλο το προηγούμενο διάστημα τις διεκδικήσεις μας για πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία, στα κέντρα Υγείας. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι να βλέπουμε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ήδη στην Κρήτη οι πληρότητες των ΜΕΘ είναι στο 80% . Οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων είναι στο 30%. Και ενώ υπάρχει αυτή , η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Περιμένουν να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο ώστε να συζητήσουν για επίταξη, όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη. Ακόμα και τότε όμως συνεχίζουν τα παζάρια για το πόσο χρήμα θα δώσουν από τα δημόσια ταμεία στους κλινικάρχες της Υγείας.

Εν μέσω καραντίνας αυτό που είναι ο «πόνος» της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει ακάθεκτη σε όσες αλλαγές της ζητά η μεγαλοεργοδοσία. Αξιοποιούν την πανδημία για να ψηφίσουν μέτρα που θα βοηθήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες να ξεπεράσουν την κρίση για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων. Ο «εκσυγχρονισμός» της κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της 10ωρης δουλειάς και η επέκταση της ευελιξίας στην εργασία.  Μας γυρίζουν στην κυριολεξία έναν αιώνα πίσω!

Συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν στην ουσία παράνομες όλες τις απεργίες, βάζουν χέρι στην λειτουργία των Συνδικάτων , βάζουν στον «γύψο» την συνδικαλιστική δράση.

Αντί  να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, πήραν μέτρα για να χτυπήσουν τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, εξαπολύοντας ένα όργιο καταστολής σε όλη την χώρα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!

Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας συμπορευόμενο με δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία σε όλη την χώρα μπήκε μπροστά ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα: «Πληρώσαμε πολλά-Δεν θα πληρώσουμε ξανά!». Δεκάδες είναι οι συνάδελφοι στον Νομό Χανίων που δικαιώθηκαν μετά από αγωνιστική διεκδίκηση στους χώρους δουλειάς ή ακόμα και από προσφυγές στην επιθεώρηση εργασίας. Δεν νομιμοποιήσαμε την επίθεση στα δικαιώματα μας, δεν μείναμε σιωπηλοί απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών μέσα στους χώρους δουλειάς! Αποδείχτηκε ότι οι κινητοποιήσεις που στηρίζονται στην ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων είναι αυτές που αναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει παραχωρήσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου σε όλη την χώρα, με αποκορύφωμα την απεργία στις 2 Νοεμβρίου των συναδέλφων στην Αττική οδήγησε  στην απόφαση οι εποχικοί εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης, να ενταχθούν μονομερώς στην ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ και για τον Οκτώβρη

Το Ταξικό οργανωμένο εργατικό κίνημα απέδειξε ότι σε όλες τις συνθήκες μπορεί να οργανώνει τον αγώνα. Τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλη την χώρα με εκδηλώσεις που σεβάστηκαν απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Το Σωματείο μας δίνει καθημερινά το μήνυμα σε όλους τους χώρους δουλειάς , ότι οι εργαζόμενοι κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή. Ότι και να κάνουν δεν θα επιβάλουν σιωπητήριο στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν στον αγώνα ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι!

Στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας απαντάμε με Πανεργατική Απεργία!

Απεργούμε για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας!

Συμπορευόμαστε με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που έχουν αποφασίσει Απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Χανίων και την Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού να πάρουν αντίστοιχη απόφαση.

Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλα τα μέτρα προστασίας της  Δημόσιας Υγείας.

Η ατομική ευθύνη εργαζομένων και ανέργων είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για να διεκδικήσουμε:

 • Να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας
 • Να διαγραφούν όλα τα χρέη σε δημόσιο και τράπεζες
 • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 • Να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό.
 • Καμίά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή συμβάσης ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
 • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να γίνει υποχρεωτική η ΚΣΣΕ στον επισιτισμό
 • Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, να θωρακιστεί έστω και τώρα το σύστημα υγείας.
 • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν ΜΕΘ και μαζικά τεστ.
 • Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στην παιδεία και στα μέσα μεταφοράς.
 • Ουσιαστικός, πραγματικός έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς που μένουν ανοιχτοί.

(φωτογραφία intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια