Καρέ - καρέ οι κινήσεις του δράστη της ένοπλης ληστείας στο σούπερ μάρκετ  

Χανιά
Καρέ - καρέ οι κινήσεις του δράστη της ένοπλης ληστείας στο σούπερ μάρκετ  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης

Είναι λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης. Ένας άνδρας, κρατώντας όπλο, μπαίνει στο υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Κυδωνίας στα Χανιά και κινείται προς την πρώτη ταμία απειλώντας την με όπλο. Του δίνει τα χρήματα και ο δράστης κινείται ήρεμα στη δεύτερη η οποία φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει. Αιφνιδιάζεται, απομακρύνεται και ο δράστης ψάχνει για τις υπόλοιπες εισπράξεις αδειάζοντας το ταμείο.

Ο δράστης κινείται σχετικά αργά την ώρα μάλιστα που όπως δείχνει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, έξω από το κατάστημα περπατούν περαστικοί. Πριν φύγει μιλά ξανά τις έντρομες υπαλλήλους και αναχωρεί σαν κύριος κλείνοντας τη συρόμενη πόρτα του σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτής διευθυντή προσωπικού του σούπερ μάρκετ, ο δράστης μιλούσε Ελληνικά.

Ο δράστης απέσπασε με άνεση 650 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία και διέφυγε πεζός από την οδό Μανουσογιαννάκηδων. Η μια ταμίας δε μπορούσε να συνέλθει από το αρχικό σοκ.

«Εμείς δεν αφήνουμε στα ταμεία χρήματα, ανά τακτά διαστήματα τα μαζεύουμε. Το ευτύχημα είναι ότι δε χτύπησε κανείς, ότι δεν έγινε κάτι σοβαρό. Πέρα από την ψυχολογική κατάσταση των υπαλλήλων που είναι δύσκολη.», σχολίασε ο κ. Χατζάκης.

Ο δράστης φορούσε μάσκα και την κουκούλα του μπουφάν του. Από την εικόνα που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος και από τις περιγραφές των υπαλλήλων, φαίνεται ότι πρόκειται για μεσήλικα.

Οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο εξέτασαν το υλικό όχι μόνο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αλλά και από κάμερες ασφαλείας στους δρόμους περιμετρικά του σούπερ μάρκετ και ο δράστης συνελήφθη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης ήταν ερασιτέχνης και ότι δεν αποσκοπούσε σε μεγάλο χρηματικό ποσό. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τα καταστήματα πλησίον του σούπερ μάρκετ ήταν κλειστά και η κίνηση λόγω των περιοριστικών μέτρων λιγοστή.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News