Χείρα βοηθείας από τα Χανιά στους σεισμόπληκτους της Σάμου

Χανιά
Χείρα βοηθείας από τα Χανιά στους σεισμόπληκτους της Σάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Χανιώτες στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της Σάμου από τον ισχυρό σεισμό

Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Σάμου απέστειλε ο δήμος Χανίων. Σε συνεργασία με σωματεία της πόλης συγκέντρωσε είδη ρουχισμού και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που μετά το φονικό σεισμό των 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου, μένουν σε κοντέινερ .

Η κοινωνία της Σάμου προσπαθεί ακόμα να ξαναβρεί το βηματισμό της μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου ενώ για σημαντικό μέρος του πληθυσμού του νησιού οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες. Μέρος αυτών των αναγκών επιχειρεί να καλύψει ο δήμος Χανίων αποστέλλοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

Σε περιοχές της Σάμου που υπήρχε ανάγκη έχουν μεταφερθεί κοντέινερς στα οποία στεγάστηκαν οι κάτοικοι του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μετά την καταγραφή των ζημιών. Τουλάχιστον 300 σπίτια στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Την προσπάθεια του δήμου Χανίων μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας να ανακουφίσει τους σεισμόπληκτους της Σάμου, συνέδραμαν σωματεία και οργανώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News