Κορωνοϊός: Διέξοδο στην άθληση και «οξυγόνο» αναζητούν οι πολίτες

Κρήτη
Κορωνοϊός: Διέξοδο στην άθληση και «οξυγόνο» αναζητούν οι πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδεικτικά το πάρκο των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά αποτελεί και σε αυτή τη συγκυρία οξυγόνο για μεγάλη μερίδα ανθρώπων όλων των ηλικιών

Το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο, διάστημα αυστηρών περιοριστικών μέτρων, βρίσκει τους πολίτες να αναζητούν τρόπους για να βγουν νόμιμα από τα σπίτια τους.

Η πληθώρα μηνυμάτων στο 13033 με τον αριθμό 6 για ατομική άθληση, δεν καταγράφεται τυχαία.

Στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, παίρνουν ανάσα καθημερινά άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πολίτες μεταξύ άλλων:

«Κάνουμε μαθήματα ,εγώ κάνω 10 ώρες την ημέρα, σήμερα είπα να βγω με τους φίλους μου, τις άλλες μέρες είμαστε κλεισμένοι μέσα».

«Είναι η ανάσα μας και είμαστε πολύ τυχεροί που το έχουμε. …ακούμε τους ήχους της φύσης και προσπαθούμε να ισιώσουμε με όλα αυτά που συμβαίνουν…».

Για τα παιδιά και τους εφήβους η μετακίνηση για άθληση, είναι τις περισσότερες φορές ένα διάλλειμα. Άλλες φορές από τα τηλεμαθήματα και άλλες από την ενασχόληση στις οθόνες υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων.

«…Εγώ καραντίνα, όπως και την περασμένη, όλη μέρα έξω. Στα μαθήματα μπαίνω αναγκαστικά γιατί έχω κάνει πολλές απουσίες και θα μείνω».

«Σπίτι, με το κινητό είμαστε πιο πολύ …Τηλεμαθήματα αναγκαστικά, 7 -8 ώρες την ημέρα»..

«Είναι λίγο ζόρικο αλλά πιστεύω θα το ξεπεράσουμε  και θα γίνουν όλα πάλι όπως ήταν».

Ποδηλασία, περπάτημα , άθληση στο υπαίθριο γυμναστήριο ακόμα και κολύμπι ,επιλέγουν οι Χανιώτες. Για κάποιους αποτελεί απλά καθημερινή συνήθεια. Για άλλους, ανάγκη λόγω των περιορισμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News