Προφυλακίστηκαν οι τρεις Χανιώτες για τις κλοπές και τις εκρήξεις σε ΑΤΜ

Χανιά
Προφυλακίστηκαν οι τρεις Χανιώτες για τις κλοπές και τις εκρήξεις σε ΑΤΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους στην ανακρίτρια, έγινε η μεταγωγή τους στο κατάστημα κράτησης «ΚΡΗΤΗ 1» στην Αγιά

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους στην ανακρίτρια Χανίων οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που τα τελευταία δύο χρόνια «χτυπούσε» μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στη Δυτική Κρήτη.

Νωρίς το απόγευμα, ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν την προφυλάκιση των δύο αδελφών, 36 και 28 ετών και ενός 45χρονου, για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις για τις οποίες ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος τους και οι οποίες αφορούν σε σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τέλος στη διετή δράση τους έβαλε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής η αστυνομία σε μία καλά συντονισμένη επιχείρηση στα Μινωθιανά Κολυμπαρίου, έξω από σούπερ μάρκετ στο οποίο λειτουργούσε Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης χρημάτων και το οποίο είχαν ανατινάξει ξανά τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι κατηγορούμενοι πιάστηκαν επ αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσαν να το ανατινάξουν για δεύτερη φορά. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης.

Οι τρεις Χανιώτες είχαν σύμφωνα με την αστυνομία διαπράξει δύο κλοπές ανατινάζοντας ΑΤΜ τραπεζών στα Χανιά ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται και οκτώ απόπειρες κλοπών με την ίδια ακριβώς μέθοδο. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εφάρμοζαν τη λεγόμενη μέθοδο Plofkraak.

Την περίοδο της δράσης τους πρόλαβαν να αποσπάσουν συνολικά 132.420 ευρώ. Χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους τρία κλεμμένα αυτοκίνητα ενώ δρούσαν απόλυτα οργανωμένα φροντίζοντας να μην αφήνουν ίχνη. Επέλεγαν δε να χτυπούν το στόχο τους μεταμεσονύχτιες και πρώτες πρωινές ώρες καθώς και μέρες που γνώριζαν ότι έχει γίνει ανεφοδιασμός του μηχανήματος από την τράπεζα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κουκούλες, μέσα για την τέλεση κλοπών, κλεμμένες πινακίδες οχήματος, 3 γεμιστήρες πιστολιού, μαχαίρι, αθύρματα με φυτίλι και κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των κλοπών που είχαν διαπράξει, ήταν και αυτή σε ΑΤΜ στην Αλμυρίδα στις 29 Νοεμβρίου του 2019 από όπου οι κατηγορούμενοι είχαν αποσπάσει τότε το ποσό των 130.000 ευρώ. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2018 είχαν προκαλέσει έκρηξη στο ΑΤΜ, έξω από το οποίο συνελήφθησαν, στα Μινωθιανά Κολυμπαρίου, χωρίς τότε να καταφέρουν να πάρουν τα χρήματα που είχαν σκορπίσει στο εσωτερικό του καταστήματος. Είναι οι ίδιοι που είχαν επίσης «χτυπήσει» σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στον Πλάτανο Κισσάμου. Εκτός νομού Χανίων επιχείρησαν να δράσουν μια και μοναδική φορά, στο Ρέθυμνο, αλλά απέτυχαν και έκτοτε περιόρισαν τη δράση τους εντός της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Αργά το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους στην ανακρίτρια, έγινε η μεταγωγή τους στο κατάστημα κράτησης «ΚΡΗΤΗ 1» στην Αγιά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News