Χανιά

Προβλήματα σε δρόμους και κατολισθήσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία στα Χανιά

Εκτεταμένες ζημιές στο δήμο Αποκορώνου

Προβλήματα, κυρίως στην δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του Δήμου Αποκορώνου, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή. Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες, επισημαίνοντας πως «σε πολλά σημεία του δήμου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Κρήτη».

Ο δήμαρχος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ζητήσει από την πολιτεία οικονομική ενίσχυση για άμεσες παρεμβάσεις, ενώ παράλληλα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών θα θέσει και το θέμα της οριστικής αποκατάστασής τους.

Όπως τόνισε ο κ. Κουκιανάκης, συνεργεία του δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν στο μέτρο του δυνατού τη βατότητα των δρόμων, καθώς υπάρχουν προβλήματα με την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σημειώνεται, ότι από την κακοκαιρία στην περιοχή του Αποκόρωνα προκλήθηκαν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών σε σημεία του οδικού δικτύου, ενώ στην περιοχή του Καβρού πλημμύρισαν υπόγειοι χώροι ξενοδοχειακών μονάδων.

(φωτογραφία αρχείου)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια