Απολογούνται για τις κλοπές των ΑΤΜ, οι τρεις, που συνελήφθησαν εν ώρα δράσης

Χανιά
Απολογούνται για τις κλοπές των ΑΤΜ, οι τρεις, που συνελήφθησαν εν ώρα δράσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρεις κατηγορούμενοι πέρασαν χθες στις 12:30 το μεσημέρι το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων

Για δύο ανατινάξεις και κλοπές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) στα Χανιά, για οκτώ απόπειρες διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών επίσης σε ΑΤΜ, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και για πρόκληση εκρήξεων, αναμένεται να απολογηθούν αύριο Τετάρτη στην ανακρίτρια Χανίων οι τρεις κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τα ξημερώματα της Κυριακής.

Χθες, στις 12:30 το μεσημέρι πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν. Όλοι τους διώκονται για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Δύο χρόνια μετά το πρώτο τους χτύπημα σε ΑΤΜ, με τα στοιχεία εις βάρος τους να θεωρούνται αδιάσειστα, θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Κανείς από τους τρεις δεν περίμενε την εξέλιξη της τελευταίας τους απόπειρας, που συμπτωματικά ήταν στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται έξω από σούπερ-μάρκετ στα Μυνωθιανά Κολυμπαρίου. Εκεί όπου είχαν χτυπήσει ξανά παραμονές Χριστουγέννων του 2018, όταν για κακή τους τύχη τα χρήματα σκορπίστηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος και οι ίδιοι διέφυγαν άπρακτοι.

Αυτή τη φορά ούτε τον στόχο τους πέτυχαν, ούτε να διαφύγουν κατάφεραν. Βρέθη

καν αντιμέτωποι με ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, που σε μια συντονισμένη επιχείρηση έβαλε τέλος στη δράση τους. Ξημερώματα Κυριακής κι ενώ η εγκληματική ομάδα εφάρμοζε ήδη το ενδέκατο χτύπημα, αιφνιδιάστηκε από άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, καθώς και αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ένας εκ των τριών τραυματίστηκε. Χθες, υποβασταζόμενος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2019 οι κατηγορούμενοι είχαν χτυπήσει ΑΤΜ στην Αλμυρίδα, αποσπώντας τότε το ποσό των 130.000 ευρώ. Μάλιστα, τις κινήσεις τους είχε καταγράψει κάμερα ασφαλείας, ωστόσο δρούσαν κατά τρόπο που να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλα ίχνη. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν ανατινάξει μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στον Πλάτανο Κισσάμου. Είχαν δε επιχειρήσει να επεκτείνουν τα χτυπήματά τους και στο Ρέθυμνο, ωστόσο μια αποτυχημένη απόπειρα τούς περιόρισε στα όρια των Χανίων.

Την περίοδο της δράσης τους πρόλαβαν να αποσπάσουν συνολικά 132.420 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κουκούλες, μέσα για την τέλεση κλοπών, παραποιημένες πινακίδες οχήματος, 3 γεμιστήρες πιστολιού, μαχαίρι, αθύρματα με φιτίλι και κινητά τηλέφωνα. Χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους τρία κλεμμένα αυτοκίνητα. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News