Κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο των φυλακών Αγιάς – Ανησυχία για 800 κρατουμένους και εργαζομένους

Χανιά
Κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο των φυλακών Αγιάς – Ανησυχία για 800 κρατουμένους και εργαζομένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή των κρατουμένων για τον συνωστισμό στα σωφρονιστικά καταστήματα

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι -σε έναν πολύ ευάλωτο χώρο με συνωστισμό- σε φυλακές της Κρήτης, έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα σε σωφρονιστικό υπάλληλο. Ο υπάλληλος των φυλακών Αγιάς Χανίων δεν εργαζόταν το προηγούμενο Σάββατο και την Κυριακή που εκδήλωσε συμπτώματα διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Εκείνο όμως που προβληματίζει είναι ότι το κρούσμα καταγράφεται σε έναν χώρο με 650 κρατουμένους και 150 μέλη προσωπικού.

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr o διευθυντής των φυλακών Αγυιάς Γιώργος Κονταξάκης «δεν ανησυχούμε μόνο για τους κρατουμένους αλλά και για το προσωπικό. Ήδη ενημερωθήκε ο ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση, ακολουθείται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και όπου χρειαστεί θα γίνουν τεστ. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να γίνουν τεστ και στους 650 κρατουμένους.  Η διαδικασία θα επικεντρωθεί στις πτέρυγες που επισκέφθηκε ο υπάλληλος και στους χώρους όπου παρέμεινε για 15-20 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες»

Μάλιστα στις φυλακές θα βρεθεί κλιμάκιο για να υποβληθούν σε τεστ κρατούμενοι.

Κραυγή αγωνίας των κρατουμένων

Μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στα καταστήματα κράτησης της χώρας οι κρατούμενοι των Χανίων απευθυνόμενοι στην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής , Σοφία Νικολάου αναφέρουν:

Θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών, στο Συνήγορο του Πολίτη και στην Κυβέρνηση καθώς όλες η χώρες έχουν προβεί σε αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης.

Οι Προτάσεις μας:

1)Αποσυμφόρηση ‘’χθες’’, υπάρχουν 12,000 κρατούμενοι με χωρητικότητα 7,500. Καταλαβαίνετε τι γίνεται σε ένα κελί 4 έως 6 άτομα…

2) Υπάρχουν κρατούμενοι που έχουν εκτίσει την ποινή τους και λόγω συμβουλίου, το έχουν περάσει για μια υπογραφή και κρατούνται ακόμα.

3) Το ίδιο συμβαίνει και με κρατούμενους που περιμένουν συμβούλιο αλλά πάντα το πρώτο ‘’κόβεται’’ άδικα.

4) Τελεσίδικα κρατούμενοι που έχουν ελαφρά εγκλήματα έως 8 έτη και θέλουν ακόμα 12 μήνες

5) Κρατούμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας άνω των 60 χρόνων.

Υπάρχουν τρόποι για να βρίσκονται στην κοινωνία με κατ’ οίκον περιορισμό, με «παρών» δύο φορές το μήνα με εγγύηση κ.α. Απλά δίκαια, ειδικά αν τηρηθούν οι νόμοι με τα συμβούλια. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο νόμιμο. Κυρία Νικολάου ακούτε...

Ας μην είναι μόνο κατασταλτικά τα μέτρα, δώστε μας μια ευκαιρία στη ζωή, γιατί με την πανδημία «θα πάμε σαν ποντίκια». Ακόμα να προμηθευτούν τα καταστήματα με καθαριστικά γιατί εδώ και 4 μηνες δεν υπάρχει σταγόνα. Ας ελπίσουμε μια τελευταία φορά, ότι θα εισακουστούμε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News