Aντιδράσεις για την ανακοίνωση ιερέα για τη θεία κοινωνία

Χανιά
Aντιδράσεις για την ανακοίνωση ιερέα για τη θεία κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρουν οι γιατροί και ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου για το θέμα

Αντιδράσεις που ωστόσο περιορίζονται σε επίπεδο σχολιασμού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε η ανακοίνωση που θυροκόλλησε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο προαύλιο του νοσοκομείου Χανίων, ο ιερέας του ναού. Με αφορμή τη χθεσινή θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,  έκανε γνωστές τις ώρες του εσπερινού, του όρθρου και της θείας λειτουργίας,  σημειώνοντας ότι «όσοι εκ των ασθενών επιθυμούν να κοινωνήσουν, να το δηλώσουν στην προϊσταμένη του τμήματος».

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων κ. Κατερίνα Μανιμανάκη σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι σέβεται απόλυτα την ανάγκη των ασθενών και των συγγενών τους για προσευχή ,αλλά καυτηρίασε το κάλεσμα του ιερέα, «την ώρα που», όπως σημείωσε, « τα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά αυξάνονται».

«Η θεία κοινωνία είναι κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία»

Δημόσια τοποθετήθηκε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ο οποίος προέτρεψε «να περιοριστεί ο καθένας στα όρια του» και επανέλαβε ότι «η θεία κοινωνία είναι κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία».  «Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε, θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω» υπογράμμισε ο σεβασμιότατος, επισημαίνοντας ακόμη πως «η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας αλλά διαφωνεί με το θέμα της θείας κοινωνίας. Όσο πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όσοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας».  

Διοίκηση νοσοκομείου: Δεν θέτουν συνανθρώπους σε κίνδυνο

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπεας διαβεβαίωσε ότι όπως ο ίδιος διαπίστωσε το πρωί, προσερχόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ο ιερέας του ναού του Αγίου Γεωργίου, πριν τελέσει τη θεία λειτουργία είχε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, είχε τοποθετήσει ταινίες στα στασίδια ενώ τα μετρημένα στα δάχτυλα καθίσματα ήταν τοποθετημένα σε απόσταση άνω των δύο μέτρων το ένα από το άλλο. Ο κ. Μπέας επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν κάποιος από τους ασθενείς επιθυμούσε να συμμετάσχει στη θεία κοινωνία, δεν έθετε συνανθρώπους μας σε κίνδυνο, δεδομένου ότι όλοι έχουν περάσει κατά την εισαγωγή τους από την ενδιάμεση νοσηλεία, έχουν υποβληθεί σε τέστ covid και νοσηλεύονται σε ένα κυριολεκτικά αποστειρωμένο περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News