Χανιά

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κινητοποίηση λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό

Τι ζητούν

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση:

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων πραγματοποίησε την Δευτέρα 2/11 παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Συμπορευόμαστε με δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά  σωματεία σε όλη την Ελλάδα.. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του σωματείου μας Ιωσήφ Αποστολάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανιών κ. Νίκο Καλογερή όπου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και η αντίθεση μας στο νομοσχέδιο που κατακρεουργεί τα δικαιώματα μας  και  παράλληλα κατατέθηκε και υπόμνημα με τα αιτήματα του σωματείου μας. Από την πλευρά του ο κ. Καλογερής ανέφερε ότι έχει ήδη σταλεί επιστολή στο Υπουργείο όπου έχει ζητηθεί η επαναξιολόγηση των μέτρων αλλά και ότι έχει ζητηθεί από τη μεριά της Περιφέρειας η ανακατανομής της όποια βοήθειας έχουν λάβει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ώστε να μην πηγαίνει μόνο σε συγκεκριμένα άτομα και επιχειρήσεις.  Την χθεσινή κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, στήριξαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Διανομέων ‘Ιωσήφ Σαριδάκης’, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου.

Η κατάσταση που μεθοδεύουν συστηματικά να παγιωθεί στον κλάδο μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχεται να ψηφιστεί και με την βούλα με το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περίοδο της καραντίνας έκανε λόγο για ήρωες! Τώρα πλέον μας βλέπουν όλοι με άλλο μάτι , δήλωσε χαρακτηριστικά. Πως εισπράξαμε αυτόν τον ηρωισμό μας από τότε;

 • Η κυβέρνηση αρνείται εδώ και πάνω από ένα χρόνο να κάνει υποχρεωτική την συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο μας ! Αντί για αυτό δίνει πλέον και επισημά το δικαίωμα στην εργοδοσία να μας χρησιμοποιεί όσο ,οπότε και όταν θέλει!
 • Με το καινούριο νομοσχέδιο ετοιμάζονται να καταργήσουν κάθε έννοια σταθερού ωράριού και αποζημίωση της υπερωρίας!! Την μια μέρα θα δουλεύουμε 12 ώρες και την επομένη τρεις , όλα ανάλογα την δουλειά που έχει! Καθιερώνουν με νόμο την 10ωρη δουλειά, 100 χρόνια μετά την καθιέρωση του 8ωρου στην χώρα μας.
 • Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας που προβλέπει την παράδοση των κόπων μιας ολόκληρης ζωής στα χέρια των τραπεζιτών, των αρπακτικών funds, τον φοροεισπρακτικών μηχανισμών.
 • Συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν στην ουσία παράνομες όλες τις απεργίες, βάζουν χέρι στην λειτουργία των Συνδικάτων , βάζουν στον «γύψο» την συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό αποδείξαμε όλο αυτό το διάστημα ότι όλα κατακτιούνται με τους ίδιους τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές. Στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στους μισθούς φτώχειας που μας ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό απαντάμε με απεργία στις 10 Νοεμβρίου Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου σε κοινή συμπόρευση ! Την Τετάρτη 4/11 στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό Δ.Σ. στο προαύλιο χώρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων με όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης!

Δυναμώνουμε την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :             

 • Μετρά προστασίας της Υγειάς και της Ασφάλειας στους χώρους δουλείας.
 • Πλήρης ασφάλιση για όλους. Να σταματήσει τώρα η εργοδοτική αυθαιρεσία. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
 • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
 • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μάγειρων, σερβιτόρων στα Βαρεία και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
 • Υποχρεωτική εφαρμογή της συλλογικής συμβάσης στα επισιτιστικά καταστήματα.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση ούλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό.
 • Καμίά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή συμβάσης ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
 • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να ισχύσουν για όλους τα μετρά μείωσης ενοίκιού, αναστολής καταβολής δόσεων δάνειου και ρυθμίσεων στην εφορία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια