Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό στην Κίσσαμο

Χανιά
Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό στην Κίσσαμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστός παραμένει χώρος μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων

Νέο κρούσμα καταγράφηκε στον παιδικό σταθμό της Γραμβούσας Κισσάμου Χανίων που παραμένει κλειστός.Τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 3 και σύμφωνα με το δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη τη Δευτέρα προστέθηκε ένα ακόμα, ενώ πρόκειται στο σύνολό τους για εργαζόμενους του παιδικού σταθμού.

Όπως σημείωσε ο κ.Μυλωνάκης μιλώντας στο neakriti.gr «και οι 4 εργαζόμενοι έχουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι τους. Τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχεις αναλάβει ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το κέντρο υγείας της περιοχής. Αυτό που συνιστούμε εμείς είναι να ακολουθούνται όλες οι οδηγίες όπως χρήση μάσκας και φυσικά να υπάρξει ψυχραιμία».

Απολύμανση του χώρου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή:

«Από πλευράς του Δήμου, θα προχωρήσουμε άμεσα όπου κρίνεται απαραίτητο, σε απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και δημόσιους χώρους. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, μετά και την ραγδαία εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, όπως αυτή αποτυπώνεται με αριθμούς, αλλά και την εμφάνιση του στην περιοχή μας, ο Δήμος Κισσάμου θέτει σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του covid 19, σε ότι αφορά στην επισκεψιμότητα στους χώρους του δημαρχείου και στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

Τεστ στα παιδιά του νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας μετά το κρούσμα

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια νηπιαγωγός. Έτσι αποφασίστηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, όλα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο νηπιαγωγείο θα υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News