Στις κάλπες οι κάτοικοι του Ορθουνίου μετά τη δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη

Χανιά
Στις κάλπες οι κάτοικοι του Ορθουνίου μετά τη δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενάμιση χρόνο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του άτυχου προέδρου της τοπικής κοινότητας

Ενάμιση χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του 43χρονου προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου Κώστα Κατσουλάκη στα Χανιά, οι κάτοικοι του ορεινού χωριού του δήμου Πλατανιά προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν εκπρόσωπο τους στο δημοτικό συμβούλιο. Ο ένας και μοναδικός υποψήφιος, μίλησε για οφειλόμενο χρέος στη μνήμη του αδικοχαμένου συγχωριανού τους ο οποίος δολοφονήθηκε προασπιζόμενος τα συμφέροντα του τόπου του.

Η αγάπη του Κώστα Κατσουλάκη και η ανιδιοτελής προσφορά του στον τόπο του το Ορθούνι του δήμου Πλατανιά, έγινε η αφορμή για να δολοφονηθεί άγρια τον Μάιο του 2019 μέσα στην επιχείρηση του στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Ενάμιση χρόνο μετά και λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του δράστη της δολοφονίας, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας οδηγήθηκαν σε επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη αντικαταστάτη του αδικοχαμένο προέδρου τους.

Ο δράστης είχε πυροβολήσει πισώπλατα τον Κώστα Κατσουλάκη υποστηρίζοντας αρχικά ότι είχαν κτηματικές διαφορές. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, τον σκότωσε επειδή δεν του επέτρεπε να καταπατήσει δημόσια περιουσία.

Σε διακόσιους πενήντα δύο ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι στην τοπική κοινότητα Ορθουνίου. Η προσέλευση σήμερα στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού που στήθηκαν κάλπες περιορίστηκε στους μόνιμους κατοίκους που θεώρησαν τη συμμετοχή τους, οφειλόμενο χρέος στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου Ποινή επέβαλε ισόβιας κάθειρξης στον 61χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του επιχειρηματία- ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ Κώστα Κατσουλάκη.

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου ήταν ο Βασίλης Μακρυνάκης.

Το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή Πλατανιά προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τιμήσει τη μνήμη του Κώστα Κατσουλάκη, ο οποίος θα μείνει στις μνήμες των κατοίκων του ορεινού χωριού ως ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε και τελικά έχασε τη ζωή του προασπιζόμενος το καλό του τόπου του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News