Χανιά

Οργή των ντελιβεράδων: «Καταργούν τις υπερωρίες»

"Δίνουν επίσημα το δικαίωμα στην εργοδοσία να μας χρησιμοποιεί όσο ,όποτε και όταν θέλει" αναφέρει η ανακοίνωση

Κάλεσμα για δράση του Σωματείου Διανομέων στις 2 Νοεμβρίου 2020 στις 10:30 το πρωί στην αντιπεριφέρεια Χανίων καθώς τα μέλη του διαμαρτύρονται για τις δύσκολες συνθήκες εγρασίας και την κατάργηση της αποζημίωσης της υπερωρίας.

Όπως αναφέρει το Σωματείο:

«Η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα καταστήματα επισιτισμού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Ο τρόπος που δουλεύουμε χρόνια στον τομέα μας έχει παγιωθεί στις συνειδήσεις όλων μας! Και για τους διανομείς και για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, μάγειρες, ψήστες, σερβιτόροι ταμίες. Εξαήμερα η εφταήμερα 10ωρα η 12ωρα, υποασφαλισμένοι πολλές φορές λόγο του εκβιασμού να πληρώσουμε από την τσέπη μας παραπάνω εισφορές για την ασφάλεια μας. Κανένα σταθερό ωράριο και εισόδημα!

Σε όλα αυτά, τους τελευταίους μήνες και με αφορμή την πανδημία ήρθαν να προστεθούν νέα μέτρα κατα μας! Εκ περιτροπής εργασία, πρόγραμμα συνεργασία, απολύσεις , μειωμένοι μισθοί αναστολή εργασίας! Το τελευταίο ¨φιλοεργατικό¨  μέτρο της κυβέρνησης είναι ο καινούριος νόμος που καταργεί κάθε έννοια σταθερού ωραρίου και κατάργηση της αποζημίωσης της υπερωρίας!! Την μια μέρα θα δουλεύουμε 12 ώρες και την επόμενη τρεις , όλα ανάλογα την δουλειά που έχει! Αν δουλέψουμε παραπάνω δεν θα το πληρωθούμε αλλά θα το καλύπτει ο εργοδότης είτε με ρεπό παραπάνω είτε με λιγότερες ώρες δουλειά άλλη μέρα! Όλοι καταλαβαίνουμε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το καινούριο εργαλείο εναντίον μας!

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περίοδο της καραντίνας έκανε λόγο για ήρωες για εμάς τους ντελιβεράδες! Τώρα πλέον μας βλέπουν όλοι με άλλο μάτι , δήλωσε χαρακτηριστικά. Πως εισπράξαμε αυτόν τον ηρωισμό μας από τότε: Η κυβέρνηση αρνείται εδώ και ένα χρόνο να κάνει υποχρεωτική την συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο μας ! Αντί για αυτό δίνει πλέον και επίσημα το δικαίωμα στην εργοδοσία μας χρησιμοποιεί όσο ,όποτε και όταν θέλει!

Η Κατάσταση που βιώνουμε τόσα χρόνια καθώς και οι νέες προθέσεις απέναντι μας δεν είναι μονόδρομος!!

Η δύναμη μας είναι η οργάνωση και η μαζικότητα μας!! Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στο Νομό μας να δώσουμε βροντερό παρών στην κινητοποίηση στις 2 του Νοέμβρη!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Μηχανάκια εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση (να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς , ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κ.λπ).
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες.
  • Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων
  • Πλήρης ασφάλιση για όλους. Να σταματήσει τώρα η εργοδοτική αυθαιρεσία. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Υποχρεωτική εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης στα επισιτιστικά καταστήματα.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό.
  • Καμιά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια