Συλλυπητήριο μήνυμα Μαλανδράκη για το θάνατο του Χανιώτη πρώην υφυπουργού Παιδείας Χάρη Καρατζά

Κρήτη
Συλλυπητήριο μήνυμα Μαλανδράκη για το θάνατο του Χανιώτη πρώην υφυπουργού Παιδείας Χάρη Καρατζά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την απώλεια του πρώην βουλευτή Χάρη Καρατζά που είχε καταγωγή από την Κρήτη είχε αναφερθεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του πολιτικού Χάρη Καρατζά, εκφράζει τη  θλίψη του και αναφέρει σχετικά :

«...Ο Χάρης Καρατζάς  υπήρξε ένας πολιτικός με σημαντική προσφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου μας. Η  επίλυση των προβλημάτων, αλλά και η προάσπιση των συμφερόντων του Τόπου μας, ήταν προτεραιότητα του, από τις θέσεις  του Βουλευτή και Υφυπουργού Παιδείας που υπηρέτησε με συνέπεια.

Υπήρξε ένας ευγενής πολιτικός, που διακρινόταν για τη μετριοπαθή  προσέγγιση των αντιπάλων του, αλλά  και την αποτελεσματική προσφορά στον τόπο μας.  Οι άνθρωποι του τόπου  καταγωγής του, όπου η πάτρια γη ετοιμάζεται να τον “ υποδεχθεί” , αισθάνονται περήφανοι για το ήθος και την αξιοπρέπεια, που τον ακολούθησε  σε όλο του  τον πολιτικό  βίο...”

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας,  προς την οικογένεια  και τους οικείους του» .

Ποιος ήταν

Γεννήθηκε στον Αλικιανό Χανίων το 1935.

Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος της ΕΡΕΝ, διατέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προεδρίας την περίοδο 1965-1966 και στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας το 1974.

Το 1974 και το 1977 εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Β΄Αθήνας, ενώ στην επανεκλογή του στις εκλογές του 1985 ήταν στα ψηφοδέλτια της εκλογικής περιφέρειας Χανίων.

Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την περίοδο 1977-1980,ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χανίων.

Όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης: "Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Χάρη Καρατζά. Η παράταξη πενθεί ένα αφοσιωμένο στέλεχος, που την υπηρέτησε με συνέπεια επί δεκαετίες. Έναν μαχητικό πολιτικό, αγωνιστή κατά της  δικτατορίας, υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος στη θητεία του στο Κοινοβούλιο και στο πέρασμά του από το Υπουργείο Παιδείας. Και οι Χανιώτες χάνουμε έναν προσφιλή συμπατριώτη, με πλούσια δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην οικογένειά του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News