Δολοφονία 79χρονης: Ακόμη άφαντος ο 82χρονος σύντροφός της – Έγιναν προσαγωγές νοικάρηδων της ηλικιωμένης

Κρήτη
Δολοφονία 79χρονης: Ακόμη άφαντος ο 82χρονος σύντροφός της – Έγιναν προσαγωγές νοικάρηδων της ηλικιωμένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γείτονες μιλούν για ένα φιλήσυχο ζευγάρι

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η 79χρονη γυναίκα η οποία  και εντοπίστηκε νεκρή χθες το πρωί μέσα στο σπίτι της, στο Πασακάκι Χανίων. Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο η 79χρονη Χανιώτισσα να έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της και όπως όλα δείχνουν ο θάνατός της επήλθε μετά από στραγγαλισμό.

Επισημαίνεται ότι άφαντος παραμένει ο 82χρονος σύντροφος της εκλιπούσας, ο οποίος ενδεχομένως αποτελεί τον άνθρωπο- “κλειδί” για την εξιχνίαση του εγκλήματος, καθώς συζούσε με την αδικοχαμένη 79χρονη.

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων τον αναζητούν ενώ από νωρίς βρίσκονται και στη γειτονιά του ζευγαριού ψάχνοντας στοιχεία που πιθανών να οδηγήσουν στη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία οι νοικάρηδες της ηλικιωμένης, οι οποίοι διαμένουν στον επάνω όροφο του σπιτιού του θύματος ενώ οι γείτονες σοκαρισμένοι μιλούν για φιλήσυχους ανθρώπους.

Εχουν γίνει προσαγωγές αλλοδαπων που νοίκιαζαν τον πρώτο όροφο του σπιτιού 79χρονης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το μυστηριώδες έγκλημα αποκαλύφθηκε χθες το πρωί από την κόρη του ηλικιωμένου συντρόφου της 79χρονης. Η κόρη του 82χρονου αναζητούσε προχθές εναγωνίως στα τηλέφωνα τόσο τον πατέρα της, όσο και τη σύντροφό του, χωρίς αποτέλεσμα. Η γυναίκα άρχισε να ανησυχεί πολύ και τελικά χθες Κυριακή το πρωί μετέβη στην οικία όπου διέμενε το ζευγάρι, στο Πασακάκι Χανίων. Μπαίνοντας στο σπίτι, η κόρη του 82χρονου “πάγωσε” όταν αντιλήφθηκε ότι η 79χρονη γυναίκα ήταν νεκρή. Το σοκ της έγινε ακόμη μεγαλύτερο, όταν διαπίστωσε ότι στο σπίτι δε βρισκόταν ο πατέρας της.

Άμεσα κλήθηκαν οι Αρχές και λίγο αργότερα επιτόπου έσπευσαν αστυνομικοί αλλά και ιατροδικαστής. Ο τελευταίος πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο και, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι ο θάνατος της 79χρονης φέρεται να επήλθε βίαια, πιθανότατα διά ασφυξίας. Έτσι, από νωρίς η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε το “σενάριο” της αυτοκτονίας και η υπόθεση θεωρείται ως «ανθρωποκτονία». Στο μεταξύ, οι Αρχές προσανατολίζονται στο ότι το πιθανότερο είναι η άτυχη γυναίκα να στραγγαλίστηκε.

Εξάλλου, η Αστυνομία αναζητά με ιδιαίτερη προσοχή πιθανά κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν τον δράστη (ή τους δράστες) στη δολοφονία της 79χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρή η εκλιπούσα επικρατούσε αναστάτωση.

Η 79χρονη, χανιώτικης καταγωγής, συζούσε στο σπίτι της με τον 82χρονο - επίσης - Χανιώτη. Εξάλλου, στον επάνω όροφο της οικίας της διαμένουν αλλοδαποί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίοι κλήθηκαν από την Αστυνομία για να δώσουν κατάθεση.

Η Ασφάλεια Χανίων έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη (ή των δραστών) του εγκλήματος. Ωστόσο, αναζητείται από τις Αρχές και ο 82χρονος άνδρας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν εμπλέκεται ή όχι στην υπόθεση. Στο μεταξύ, άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου παραμένει έξω από το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο του 82χρονου, χωρίς, ωστόσο, απόκριση.

Σε κάθε περίπτωση, φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος της ηλικιωμένης θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που πρόκειται να διενεργηθεί στη σορό της άτυχης 79χρονης.

Εγκλήματα που έχουν «σημαδέψει» την Κρήτη με θύματα ηλικιωμένους

Το έγκλημα που αποκαλύφθηκε στο Πασακάκι Χανίων δεν είναι το πρώτο με θύμα κάποιον ηλικιωμένο συντοπίτη μας ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του. Μόλις πριν από μερικές ημέρες, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης καταδίκασε σε δις ισόβια συν 20ετή κάθειρξη δύο άνδρες, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2012 είχαν βιάσει, ληστέψει και δολοφονήσει μια 74χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της, στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου. Εξάλλου, τον Φεβρουάριο του 2019, μια 88χρονη γυναίκα, κάτοικος Ζήρου Σητείας, είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, μερικές ώρες αφότου είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της. Η άτυχη 88χρονη διέμενε μόνη της στην οικία της, καθώς είχε χάσει το προηγούμενο διάστημα τον σύζυγό της. Η γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας από άτομα που εισέβαλαν στο σπίτι της και τα οποία φέρονται να τη φίμωσαν και τη χτύπησαν προκειμένου να της αποσπάσουν χρήματα. Η γυναίκα είχε δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς λίγο μετά το συμβάν, βοηθώντας τα μέγιστα στον εντοπισμό των δραστών. Η 88χρονη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά λόγω ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News