Χανιά

Μικροπροβλήματα στα Χανιά από τα μεγάλα ύψη βροχόπτωσης

Τα έργα του 2019 απέτρεψαν τα χειρότερα στα Χανιά

Περιορισμένα ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε στα Χανιά η κακοκαιρία, παρά τις προβλέψεις για επικίνδυνα ύψη βροχόπτωσης

Η ενίσχυση των υποδομών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2019 και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, απέτρεψαν τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στα Χανιά που δέχτηκαν από τα υψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης στην Κρήτη.

Στον κόμβο του Κλαδισσού τα νερά της βροχής προκάλεσαν τις συνήθεις εικόνες. Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Χανιά πλημμύρισε και τα νερά κατέκλεισαν εμπορικό κατάστημα που βρίσκεται στο σημείο.

Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν επίσης έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο στη Σούδα όπου ΙΧ εγκλωβίστηκε χθες τη νύχτα και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Στο Ακρωτήρι οι κάτοικοι  έμειναν επί ώρες σήμερα χωρίς νερό λόγω διακοπής ρεύματος στο αντλιοστάσιο του Ο.Α.Κ.  ενώ στον Αποκόρωνα σε πολλά χωριά υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ο Πλατανιάς δέχτηκε και αυτή τη φορά το μεγαλύτερο όγκο νερού με αποτέλεσμα να αναδειχτούν αδυναμίες κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου έγινε απολογισμός των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, οι ελαιοπαραγωγοί βόρειων περιοχών είναι εκείνοι που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα εξ αιτίας της χαλαζόπτωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια