«Ξύπνησαν» μνήμες από το βιασμό και το φόνο ηλικιωμένης στο Ρέθυμνο

Χανιά
«Ξύπνησαν» μνήμες από το βιασμό και το φόνο ηλικιωμένης στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Εφετείο Χανίων «ξύπνησαν» οι μνήμες της δολοφονίας 74χρονης Ρεθυμνιώτισσας  

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου δυτικής Κρήτης αναβίωσαν από το πρωί της Πέμπτης οι μνήμες από την φρικτή δολοφονία και το βιασμό μιας 74χρονης γυναίκας στις αρχές Ιανουαρίου 2012, στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου. 

Στο εδώλιο βρέθηκαν δύο άνδρες, ένας 31χρονος Ρουμάνος και ένας 36χρονος Ρεθυμνιώτης, οι οποίοι κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αποδέχτηκαν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, ενώ ο 36χρονος αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού.

Οι δύο κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων και είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και σε 20ετη κάθειρξη.

Πάντως μέχρι και λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι σε εξέλιξη βρίσκονταν οι απολογίες των κατηγορουμένων, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι αργά το απόγευμα θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη το 2012, καθώς η άτυχη γυναίκα που ζούσε με τον σύζυγό της -ο οποίος εκείνο το διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο- είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια από τους δύο άνδρες, πριν πεθάνει αβοήθητη και δεμένη στο κρεβάτι της.

Συγκεκριμένα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εισβάλει ξημερώματα στο σπίτι της από μία ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφού την έδεσαν, τη φίμωσαν και τη βίασαν, την άφησαν να πεθάνει, ενώ εκείνοι που αναζητούσαν χρήματα, τράπηκαν σε φυγή αφού νωρίτερα είχαν κάνει όλο το σπίτι άνω – κάτω.

Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή, δεμένη στο κρεβάτι της αρκετές ώρες αργότερα από συγγενικό της πρόσωπο, που πήγε στο σπίτι της καθώς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα.  

Όπως είχε δηλώσει τότε ο ιατροδικαστής, Σταμάτης Μπελιβάνης, η 74χρονη είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, είχε πολλές κακώσεις στο σώμα και σπασμένα πλευρά, ενώ ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία καθώς της είχαν κλείσει το στόμα με ένα μαντήλι. 

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο είχαν θέσει ως «στοίχημα - τιμής» για αυτούς να εντοπίσουν τους δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη. Αρχικά είχαν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων και σε λήψεις δειγμάτων DNA. 

Περίπου δύο μήνες μετά την δολοφονία (προς τα τέλη Μαρτίου 2012) οι αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη του 36χρονου σήμερα Ρεθυμνιώτη (28 ετών τότε) και του 31χρονου Ρουμάνου (23 ετών τότε). Αρχικά είχε συλληφθεί ο Ρουμάνος, όταν έγινε η ταυτοποίηση του DNA και λίγο αργότερα οι αρχές «οδηγήθηκαν» και στον Ρεθυμνιώτη.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News