Χανιά

Καιρός: Προσοχή στη δυτική Κρήτη - Έρχονται έντονα φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην δυτική Κρήτη κατά τη διάρκεια της Πέμπτης

Προσοχή συστήνεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Δίκτυο επικίνδυνων φαινομένων Meteoalarm για τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έως και τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Στους δύο αυτούς νομούς αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα βροχών και τοπικών καταιγίδων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και έντονες χαλαζοπτώσεις κατά τόπους.

Η ανατολική Κρήτη φαίνεται να μην βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο» των προβλέψεων της μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όμως και οι κάτοικοι της ανατολικής Κρήτης πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στην ανώτερη ατμόσφαιρα δεν αποκλείουν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή βροχές με υψηλή ραγδαιότητα και έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Ακόμη και αν πρόκειται για φαινόμενα πολύ τοπικού χαρακτήρα.

Την προσοχή των κατοίκων της δυτικής Κρήτης επέστησε και ο φιλοξενούμενος στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - Υπεύθυνος λειτουργίας του meteo.gr, κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Παρακολουθείστε το απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV: 

Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, «όπως είχαμε ήδη προειδοποιήσει με προηγούμενες ανακοινώσεις, οι βροχές στη δυτική Κρήτη έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες, με αρκετούς από τους σταθμούς της περιοχής να καταγράφουν από την αρχή της ημέρας έως και τις 21:30, συνολικό ύψος βροχής μεγαλύτερο των 100 χιλιοστών».

Όπως και διακρίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί (σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr):

Τονίζεται ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 22/10 με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές, κυρίως της ΠΕ Χανίων αλλά και της ΠΕ Ρεθύμνης, επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή για ενδεχόμενα προβλήματα από πλημμυρικά επεισόδια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το απόγευμα της Πέμπτης 22/10:

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια