Διήμερο προβληματισμού με φόντο την πανδημία

Χανιά
Διήμερο προβληματισμού με φόντο την πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες ένα ακόμη TEDxChania

Με φόντο τις αλλαγές που έφερε στη ζωή μας η πανδημία, το φετινό TEDxChania, που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο παλιό λιμάνι, επιχείρησε να αναδείξει τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή ζωή μπορεί να είναι αποδοτική. Το διήμερο των ομιλιών ολοκληρώθηκε χθες με τρεις επαγγελματίες να εξηγούν πως η πανδημία μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε νέους τρόπους διαχείρισης στην τηλεργασία, στην ηλεκτρονική επιχείρηση και στον τουρισμό.

Η διοργάνωση κινήθηκε στα πεδία της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας και στους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή ζωή μπορεί να είναι αποδοτική, παιδαγωγική μα και ασφαλής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα κοινωνικά δίκτυα, εναλλακτικό τουρισμό, αποτελεσματικό e-learning αλλά και συζητήσεις για τον ψηφιακό εθισμό.

Ο συντονιστής του TEDxChania, Γιάννης Βανδουλάκης, υπογράμμισε ότι «σε μια τέτοια συνθήκη, που είναι προβληματική, βλέπουμε την άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή πώς αυτή η πανδημία επίσπευσε κάποιες αλλαγές βάζοντας για παράδειγμα τους επιχειρηματίες να ανακαλύψουν τις ψηφιακές πλατφόρμες, να βάλουν τις επιχειρήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα και η παιδεία αλλάζει πρόσωπο. Στρέφεται προς το e-learning».

Στο διήμερο προβληματισμού και ενημέρωσης, που στόχο και φέτος είχε να αφουγκραστεί τον παλμό της εποχής μέσα από μια διαφορετική οπτική, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη προσαρμογής των επιχειρηματιών της Κρήτης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η κ. Γεωργία Κωστούρου, web project manager, σημείωσε ότι «οι εποχές αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα, νέες τεχνολογίες έρχονται, άρα ο Χανιώτης επιχειρηματίας και κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να τοποθετηθεί γρήγορα και λίγο βίαια σωστά. Για να προλάβει...».

Ξεπερνώντας... την παρεξήγηση

Υπό αυτό το πρίσμα και οι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό καλούνται να στραφούν και να στηρίξουν εναλλακτικές μορφές του. Στο TEDxChania o εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, εξήγησε ότι μέσα από αυτές τις δύσκολες συγκυρίες προέκυψαν δυνατότητες επιμήκυνσης της σεζόν. «Το κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού και το κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε την Κρήτη ένα προορισμό 360 ημερών είναι κι αυτό μια παρεξήγηση, με την έννοια ότι πάνω από το 95% του τουρισμού μας προέρχεται από τον μαζικό τουρισμό, αλλά εκείνο που πραγματικά θα δώσει αειφορία και συνέχεια είναι η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε διαφορετικά είδη τουρισμού: από τον περιηγητικό μέχρι το γαστρονομικό, τον ορειβατικό και τον προσκυνηματικό. Γενικά η Κρήτη χαρακτηρίζεται τουριστική ήπειρος», επισήμανε ο κ. Κώτσογλου.

Σκοπός του φετινού TedxChania ήταν μεταξύ άλλων να ξεπεράσει την παρεξήγηση δίνοντας πολλαπλές εξηγήσεις σε θέματα που μας επηρεάζουν όλους. Στον τομέα του τουρισμού παρεξήγηση χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι επί δεκαετίες καταγραφόταν αύξηση κατά 100% και φέτος η πτώση ξεπέρασε το 80%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News