Χανιά

Προσποιούνταν τους ιδιοκτήτες ακινήτων αρπάζοντας μεγάλα ποσά από ανυποψίαστα θύματα

Αν και δεν ήταν ιδιοκτήτες... προσποιούνταν ότι ήταν, προκειμένου να αποσπούν χρηματικά ποσά από αθώους πολίτες που δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό

Έντεκα υποθέσεις απάτης εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών κατάφερε να εξιχνιάσει η αστυνομία στα Χανιά. Μάλιστα για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ένας 38χρονος και μια 28χρονη, οι οποίοι δεν έχουν καταγωγή από την Κρήτη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά,  προσποιούμενοι τους  ιδιοκτήτες ακινήτων με σκοπό να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά για ακίνητα που δεν ήταν όμως δικά τους και τα οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ενοικιαζαν σε ανυποψίαστους πολίτες. 

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 14.10.2020 οι δύο ημεδαποί διέπραξαν έντεκα υποθέσεις απάτης, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.020 ευρώ.

 Επιπλέον όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο ημεδαπός είχε διαπράξει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ακόμη δύο κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 Αναλυτικά το δελτίο της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, έντεκα (11) υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες (14.10.2020) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα ) κατηγορούμενοι για απάτη.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εξαπατούσαν πολίτες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 14.10.2020 οι δύο ημεδαποί διέπραξαν έντεκα (11) υποθέσεις απάτης, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.020 ευρώ. Επιπλέον όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο ημεδαπός είχε διαπράξει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ακόμη δύο κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια