Χωρίς μάσκες στα Χανιά – Μεγαλώνουν οι... παρέες και τα ξενύχτια

Χανιά
Χωρίς μάσκες στα Χανιά – Μεγαλώνουν οι... παρέες και τα ξενύχτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση κατά μία ώρα στο επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης

Άρση των περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα για τα Χανιά. «Ανάσα» μετά από ενάμιση μήνα έδωσε στους Χανιώτες η απόφαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας για άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους.

Οι πολίτες των Χανίων που από τις 25 Αυγούστου κυκλοφορούσαν με μάσκα ακόμη και στον περίπατο τους , υποχρεούνται να τη φορούν πλέον μόνο όπου υπάρχει συγχρωτισμός καθώς και σε κλειστούς χώρους.

Η δύναμη της συνήθειας ωστόσο αποτυπώνεται στις εικόνες της πόλης κατά τη σημερινή πρώτη μέρα της άρσης του μέτρου. Άλλοι από άγνοια και κάποιοι από φόβο, εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων .

Οι παρέες μεγαλώνουν…

Η καινούρια εβδομάδα άρχισε με αλλαγές και στους περιορισμούς στις συναθροίσεις. Από σήμερα οι παρέες μεγαλώνουν και στα καταστήματα εστίασης μπορούν να κάθονται σε κάθε τραπέζι έξι , αντί για τέσσερα άτομα που επιτρεπόταν μέχρι χθες.

Ικανοποίηση σε όσους αγαπούν τα ξενύχτια φέρνει η παράταση κατά μία ώρα στο επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Αδιάφορα περνάει η αλλαγή για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ενώ δε λείπουν κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν με χιούμορ τη νέα πραγματικότητα που έφερε η πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, τα Χανιά μαζί με το Ρέθυμνο και το Λασίθι βρίσκονται σε επίπεδο ετοιμότητας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News