Κτηνωδία στα Χανιά: Βαρύ πρόστιμο για τα βασανιστήρια σε σκύλο

Χανιά
Κτηνωδία στα Χανιά: Βαρύ πρόστιμο για τα βασανιστήρια σε σκύλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητήθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο άνδρας

Σε διαθεσιμότητα ζητήθηκε να τεθεί ο 54χρονος φερόμενος δράστης της κακοποίησης του σκύλου στα Χανιά που συγκλόνισε την Κρήτη και όχι μόνο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης ζήτησε να τιμωρηθεί ο φερόμενος δράστης καθώς είναι υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ. Ο 54χρονος δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία. Από τις αστυνομικές Αρχές πάντως του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ για ελλειπή σήμανση του σκύλου.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δικογραφία διαβιβάζεται άμεσα στον Εισαγγελέα.

«Δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Για την υπόθεση αυτή, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, σύμφωνα με τον οποίο ο υπάλληλος της ΔΕΗ που φέρεται να βασάνισε το άτυχο ζώο, δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς δεν έχουν ακόμα αποδοθεί ευθύνες από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Για παραπομπή σε πειθαρχικό, είναι απαραίτητη η παραδοχή της πράξης, κάτι που δεν έχει γίνει από τον ίδιο.«Είναι αποτρόπαια πράξη, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία», είπε ο κ. Αδαμίδης. Την απόφαση για διαθεσιμότητα μπορεί να την πάρει είτε ο πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είτε ο αρμόδιος γενικός διευθυντής, εξήγησε.

Η κ. Λήδα Σηφοδασκαλάκη, η οποία έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή ομάδα “Όχι στις φόλες - Όχι στην κακοποίηση - Ενεργοί πολίτες”, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «επειδή ο κόσμος έχει αγανακτήσει πλέον να μην τιμωρούνται και να μη συλλαμβάνονται οι ένοχοι που κακοποιούν, αλυσοδένουν σκυλιά, πετάνε γατάκια στα σκουπίδια και προχωρούν σε άλλες βίαιες πράξεις, όλη του την αγανάκτηση την έβγαλε σ’ αυτήν την περίπτωση».

«Θα πρέπει να σπάσει ο κύκλος της ατιμωρησίας»

Για μια ακόμη φορά και με αφορμή την απόπειρα ευνουχισμού του σκυλιού από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος προηγουμένως το είχε κρεμάσει από τον λαιμό σε ένα δέντρο, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Νατάσσα Μπομπολάκη επανέλαβε το αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων για μετατροπή τέτοιου είδους αξιόποινων πράξεων από πλημμελήματα σε κακουργήματα.

«Η ατιμωρησία των ανθρώπων που ανά την Ελλάδα κακοποιούν χιλιάδες ζώα κάθε χρόνο, σιγά-σιγά μας οδηγεί σ’ αυτά τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να σπάσει ο κύκλος της ατιμωρησίας, να τελειώσει», σημείωσε η κ. Μπομπολάκη, ενώ ειδικά για την περίπτωση του 54χρονου ζήτησε να οριστεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια στιγμή, το συμπαθητικό σκυλί παραμένει υπό την προστασία του Φιλανθρωπικού-Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Κοινωνία” μέχρι τη στιγμή της υιοθεσίας του.

Δείτε τη συνέτευξη του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ, Γιώργου Αδαμίδη στο ΜEGA:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News