Κινητοποίηση διαμαρτυρίας και στα Χανιά για το βασανισμό του σκύλου

Χανιά
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας και στα Χανιά για το βασανισμό του σκύλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διαθεσιμότητα ο 54χρονος

Την παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε η υπόθεση βασανισμού του άτυχου σκυλιού στο Ακρωτήρι Χανίων από τον ιδιοκτήτη του, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία των Κουνουπιδιανών από Φιλοζωϊκές Οργανώσεις, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΔΕΔΗΕ στα Χανιά, όπου εργάζεται ο δράστης, να αντιμετωπίσει το θέμα με αυστηρότητα. Ο 54χρονος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μέχρι αργά χθες δεν είχε συλληφθεί, ενώ ήδη είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Από τις αστυνομικές αρχές πάντως του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται σε τριάντα χιλιάδες ευρώ.

Μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση στην Πλατεία των Κουνουπιδιανών υποστήριξαν ότι στο πρόσωπο του 54χρονου, ο κόσμος είδε όλους τους δράστες περιστατικών κακοποίησης ζώων γι’ αυτό και η κατακραυγή ήταν μεγάλη. Η κ. Λήδα Σηφοδασκαλάκη, η οποία έχει δημιουργήσει την διαδικτυακή ομάδα «Όχι στις φόλες – Όχι στην κακοποίηση – Ενεργοί πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ότι «επειδή ο κόσμος έχει αγανακτήσει πλέον να μην τιμωρούνται και να μην συλλαμβάνονται οι ένοχοι που κακοποιούν, αλυσοδένουν σκυλιά, πετάνε γατάκια στα σκουπίδια και προχωρούν σε άλλες βίαιες πράξεις, όλη του την αγανάκτηση την έβγαλε σ αυτή την περίπτωση».

Για μια ακόμη φορά και με αφορμή την απόπειρα ευνουχισμού του σκυλιού από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος προηγουμένως το είχε κρεμάσει από το λαιμό σε ένα δέντρο, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Νατάσσα Μπομπολάκη , επανέλαβε το αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων για μετατροπή τέτοιου είδους αξιόποινων πράξεων από πλημμελήματα σε κακουργήματα. «Η ατιμωρησία των ανθρώπων που ανά την Ελλάδα κακοποιούν χιλιάδες ζώα κάθε χρόνο, σιγά σιγά μας οδηγεί σ αυτά τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να σπάσει ο κύκλος  της ατιμωρησίας να τελειώσει» σημείωσε η κ. Μπομπολάκη ενώ ειδικά για την περίπτωση του 54χρονου, ζήτησε να οριστεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια στιγμή, το συμπαθητικό σκυλί παραμένει υπό την προστασία του Φιλανθρωπικού – Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοινωνία» μέχρι τη στιγμή της υιοθεσίας τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News