Ο ήρωας γιατρός & ο εθελοντής που έσωσαν το σκυλί στα Χανιά

Απόψεις
Ο ήρωας γιατρός & ο εθελοντής που έσωσαν το σκυλί στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτυχώς, που υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας!

Τυχερό μέσα στην ατυχία του το σκυλί, που βασανίστηκε τόσο βάναυσα από τον ιδιοκτήτη του το βράδυ της Δευτέρας στο Ακρωτήρι Χανίων, με την είδηση να κάνει το γύρω του διαδικτύου, σοκάροντας και προκαλώντας σχόλια αγανάκτησης!

Παρά το αυστηρό νομικό πλαίσιο στη χώρα μας, κάποιοι εξακολουθούν να κακοποιούν, να βασανίζουν με τον χειρότερο τρόπο και να θανατώνουν ζώα! Τα φαινόμενα, δυστυχώς, συχνά.

Ευτυχώς, όμως, που υπάρχει και η άλλη πλευρά, ευτυχώς που υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν τη διαφορά, οι άνθρωποι της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που τους αξίζουν τα εύσημα! Ευτυχώς που υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας!

Ευτυχώς, που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρέθηκε εκεί, ένας άνδρας ξένος στον τόπο μας, δεν έκλεισε τα αφτιά του στα ουρλιαχτά του σκύλου, ένας άνθρωπος φερμένος από μακριά, που έφτασε στο νησί να βοηθήσει στον καταυλισμό της Σούδας, τους πρόσφυγες, ωστόσο και τους σκύλους, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτοί οι άνθρωποι που δεν τους τρομάζει οποιοδήποτε κόστος... εκείνοι που δίνουν ελπίδα, είναι οι άνθρωποι που φτιάχνουν αλυσίδα αλληλεγγύης για εσένα… για εμάς. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να γίνονται η δική σου φωνή… η δική μας φωνή!

Είναι οι άνθρωποι που δε φοβούνται, που στις δύσκολες περιστάσεις μπαίνουν μπροστά, που δε σωπαίνουν… μιλούν με τις πράξεις τους, φωνάζουν με τις πράξεις τους… «φωτίζουν» τον κόσμο γύρω τους!

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που το λέει η καρδιά τους, γιατί αυτή «ακούν»… Είναι εκείνοι που λειτουργούν παραδειγματικά για όλους εμάς, ως οδοδείκτες στη δική μας πορεία και κατεύθυνση στη ζωή, χωρίς αυτό να είναι η επιδίωξή τους.

Είναι εκείνοι που κάθε τους «βήμα» ξεχωρίζει και κάθε τους πάτημα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, τους κάνει ξεχωριστούς, μοναδικούς και υπέροχους…

Τα εύσημα λοιπόν, δίνονται τόσο στον αλλοδαπό εθελοντή που έσπευσε να βοηθήσει το άμοιρο ζώο, που κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, αλλά και στον ήρωα κτηνίατρο κ. Κωστή Τερεζάκη, που φρόντισε τον βάναυσα ευνουχισμένο σκυλάκο χωρίς να ζητήσει αμοιβή. Τον ήρωα γιατρό ο οποίος με αυταπάρνηση έσωσε από βέβαιο θάνατο τον άτυχο σκυλάκο, καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News