Πώς… «βλέπουν» τα μέτρα ασφαλείας έναντι της πανδημίας οι τουρίστες

Χανιά
Πώς… «βλέπουν» τα μέτρα ασφαλείας έναντι της πανδημίας οι τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποίηση τουριστών για τα μέτρα ασφαλείας έναντι της πανδημίας

Η πανδημία άλλαξε το μοτίβο του τουρισμού στα Χανιά με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του Παρατηρητηρίου Δυτικής Κρήτης και του ΜΑΙΧ να δείχνουν την τάση των επισκεπτών να αναζητούν ασφαλείς επιλογές. Εν μέσω πανδημίας, οι ξένοι επισκέπτες εμφανίζονται κατ’ αρχήν ικανοποιημένοι, από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τον κορωνοϊό, μόλις 5% θεωρούν ότι ήταν σε χαμηλό επίπεδο, ενώ αντίθετα οκτώ στους δέκα αλλοδαπούς τουρίστες, ποσοστό 78,5%, χαρακτήρισε  υψηλό το επίπεδο εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας για την πανδημία στα ξενοδοχεία και στις υπηρεσίες διαμονής.

Από  την έρευνα στην  οποία  καταγράφονται και οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης με βάση τα επίσημα στοιχεία της Fraport προκύπτει  για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 85% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης  ότι αλλάζει το μίγμα των εθνικοτήτων, αφού μόλις ένας στους πέντε αλλοδαπούς επισκέπτες είναι Σκανδιναβός, ενώ οι μισοί αλλοδαποί τουρίστες προέρχονται από μόλις τρία μη Σκανδιναβικά κράτη όπως είναι η Μ. Βρετανία, η Πολωνία και η Γερμανία, με τους Βρετανούς να συνεχίζουν να παραμένουν στην πρώτη θέση με ποσοστό 22%.

Ενδεικτική της διάθεσης των ξένων επισκεπτών για διακοπές σε χώρους που δεν παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός, είναι η μεγάλη μείωση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά, και ταυτόχρονα η αύξηση στις προτιμήσεις όλων των άλλων τύπων καταλυμάτων, όπως είναι βίλες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ιδιόκτητα σπίτια κυρίως εντός πόλης Χανίων, αλλά και σε περιοχές της ενδοχώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 (Φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News