Εισαγγελική εντολή για να δοθούν τα ονόματα των καταληψιών  

Χανιά
Εισαγγελική εντολή για να δοθούν τα ονόματα των καταληψιών  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 σχολεία υπό κατάληψη σήμερα στα Χανιά

Αντιδράσεις προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, η δημοσιοποίηση εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά με το οποίο καλείται η διεύθυνση του Γυμνασίου Αλικιανού να δώσει τα στοιχεία των μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου.

Με το επίμαχο έγγραφο η αστυνομία ζητά:

  • Τα πλήρη στοιχεία των ανήλικών μαθητών
  • Τα στοιχεία των κηδεμόνων
  • Τα στοιχεία του κηδεμόνα που απάντησε στο τηλεφώνημα, το χρόνο που έλαβε χώρα η τηλεφωνική επικοινωνία, τι αναφέρετε στον κηδεμόνα του ανήλικου και τι θέση πήρε ο κηδεμόνας.

Το γεγονός σχολίασε ο τομεάρχης προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης:

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και τους μαθητές, και τους μετανάστες και τους επαγγελματίες και τους πολίτες γενικότερα στο πλαίσιο εφαρμογής του δόγματος “τρόμος και πάταξη. Βλέπουμε όλοι την ωριμότητα των παιδιών που εκφράζουν την αγωνία τους. Είναι τα ίδια παιδιά που κατηγορούνται ως αλήτες και μπαχαλάκια. Το μεγαλύτερο μπαχαλάκι που υπάρχει στη χώρα είναι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».

Όμως και η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την Υπουργό Παιδείας πως με μια πρωτοφανή υπουργική απόφαση, ξεπέρασε σε αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα ακόμα και τον εαυτό της.

Για ενέργειες καταδικαστέες κάνει λόγο διά του προέδρου της Γρηγόρη Γκουλούση και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων.

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης διευκρινίζεται ότι το  έγγραφο αυτό συντάχθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, που απεστάλη για εκτέλεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά.

Την ίδια στιγμή σε φθίνουσα πορεία βρίσκονται οι καταλήψεις στα σχολεία των Χανίων. Μόλις τρία σχολεία τελούσαν σήμερα υπό κατάληψη.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News