Παραμένουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο οι πρόσφυγες και μετανάστες

Χανιά
Παραμένουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο οι πρόσφυγες και μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου παραμένουν από την περασμένη Πέμπτη οι 59 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο

Πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή των Χανίων προκαλεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νότια του νησιού. Το γεγονός δε ότι ο δήμος αναδεικνύεται αυτή τη στιγμή ως ο μοναδικός που μπορεί να προσφέρει φιλοξενία και ανθρωπιστική βοήθεια, δημιουργεί πρόσθετο προβληματισμό.  

Η δυσκολία αυτή και η αδυναμία του δήμου Χανίων αναδείχτηκε κατά την άφιξη των τελευταίων προσφύγων και μεταναστών στο Κλειστό Κολυμβητήριο.  

Τρεις φορές μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, το Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων μετατράπηκε σε χώρο φιλοξενίας ψυχών που βρέθηκαν στην Κρήτη λόγω καιρικών συνθηκών. 

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Χανίων περιγράφει την κατάσταση και ζητά οικονομική ενίσχυση για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και παιδιά.  

Οι 59 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων ενώ δύο Ουκρανοί, 27 και 44 ετών έχουν παραπεμφθεί στις ανακριτικές αρχές κατηγορούμενοι για την παράνομη διακίνηση τους και την έκθεση της ζωής τους σε κίνδυνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News