Χανιά

Επίσκεψη Μ. Πομπέο και Κ. Μητσοτάκη στη βάση της Σούδας

Οι σταθμοί της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Ξεκίνησε στις 10:05 το πρωί της Τρίτης υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη 10:05 η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην αμερικανική βάση της Σούδας ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και  ο πρωθυπουργός  στο σημείο. Η επίσκεψη είχε διάρκεια 10 λεπτά και στη συνέχεια αναχώρησαν για τη ναυτική νατοϊκή βάση του Μαραθίου. 

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπεο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασαν στην πίστα του αεροδρομίου της Αμερικανικής Βάσης όπου τους υποδέχτηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας , ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος , ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανη και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζερφυ Πάϊατ.

Στη συνέχεια ο κ.Πομπέο βρέθηκε στη Φρεγάτα "Σαλαμίς" ενώ ακολουθεί γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσει θα συμμετάσχουν από αμερικανικής πλευράς , εκτός από τον επικεφαλής της Αμερικανικης διπλωματίας, ο Αμερικανός Πρέσβης κ.Πάϊατ, ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρίκερ, ο στρατιωτικός σύμβουλος του Πομπέο κ. Γουάντεν, ο ανώτερος σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Γκίζελ. 

Κι αν η επιλογή του Μάικ Πομπέο να φιλοξενηθεί προσωπικά στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στέλνει πολιτικά μηνύματα, το γεγονός ότι ο ίδιος, πέρα από τη Θεσσαλονίκη, επέλεξε να επισκεφτεί τα Χανιά και τη βάση της Σούδας σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο αφού αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια