Δράσεις Οδικής Ασφάλειας και Βιώσιμης Κινητικότητας σε σχολεία του Δ. Πλατανιά

Χανιά
Δράσεις Οδικής Ασφάλειας και Βιώσιμης Κινητικότητας σε σχολεία του Δ. Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 550 μαθητές παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές δράσεις

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για την οδική ασφάλεια και βιώσιμη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά σχολεία του Δ. Πλατανιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πλατανιά, το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.), ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εκπαιδευτικές δράσεις οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας που έλαβαν χώρα στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Πλατανιά.

Οι σχολικές αυτές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και μέσα σε 4 ημέρες (από 21-9-2020 έως 24-9-2020) από τα 9 Δημοτικά Σχολεία που ανήκουν στον Δήμο Πλατανιά το παρακολούθησαν τα 8 και σύνολο άνω των 550 μαθητών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονταν οι παρακάτω δράσεις για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

1.Βιωματικό πρόγραμμα “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” για την ασφαλή κυκλοφορία ως πεζός για μαθητές Α’-Β’- Γ’-Δ’ Δημοτικού το οποίο και παρακολούθησαν 19 τμήματα και 367 μαθητές

2.Βιωματικό πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για την ασφαλή χρήση ποδηλάτου για μαθητές Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού το οποίο και παρακολούθησαν 9 τμήματα και 184 μαθητές

3.Βιωματική Εσπερίδα Εκπαιδευτικών την οποία παρακολούθησαν την Τετάρτη 23-9-2020 στο Πολύκεντρο Βουκολιών εκπαιδευτικοί με στόχο την εκπαίδευσή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, δίνοντάς τους τα εφόδια για μελλοντική εφαρμογή στις τάξεις τους.

Οι σχολικές αυτές δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας, για τις σχολικές κοινότητες του Δήμου Πλατανιά, αξιοποιώντας σημαντικές συνέργειες μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων CIVITAS DESTINATIONS και CIVITAS SUMP-PLUS που υλοποιούνται με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Πλατανιά.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στις συγκεκριμένες δράσεις και εξέφρασαν την επιθυμία και την προσδοκία να επαναληφθούν σύντομα και να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση.

Βασικός στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών & των εκπαιδευτικών για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, και σύνθημα του Δημάρχου του Δήμου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη είναι “Να προσπαθήσουμε όλοι για πιο ασφαλείς, “καθαρές” και φιλοπεριβαλλοντικές μετακινήσεις στον τόπο μας!”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News