Χανιά

Κινητοποίηση από το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων στο Εργατικό Κέντρο

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου - Τι διεκδικεί

Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων, το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Συνάδελφοι, η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Νομό Χανίων, όπως και σε όλο το νησί αποδεικνύει ποιος θα πληρώσει τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης. Η έλλειψη προσωπικού και υποδομών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η εμπορευματοποίηση του, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και το αντεργατικό οπλοστάσιο στα χέρια των μεγαλοεργοδοτών δείχνει ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος της «πανδημίας».

Από την Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας. Στηρίζουν όλους αυτούς που πλουτίζουν από την δουλειά μας, ενώ για τους εργαζόμενους ετοιμάζουν νέο κύκλο επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Οι ίδιες κυβερνήσεις που δεν βρίσκουν «σάλιο» για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων, ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις δολοφονικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ, ξοδεύοντας δίς ευρώ για την συμμετοχή της χώρας. Είναι οι ίδιοι που καλωσορίζουν τους δολοφόνους των λαών στην χώρα, την ίδια ώρα που εντείνουν την καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, στέλνουν εισαγγελείς και την αστυνομία απέναντι στα παιδιά μας στα σχολεία που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας και την ολόπλευρη μόρφωσή τους.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας- συντονίζουμε την δράση μας

Μέσα από το κάλεσμα του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων προς όλα τα σωματεία για το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε σύσκεψη στις 11/9 αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων της πόλης μας. Μοναδικό μας όπλο, η συλλογική πάλη και διεκδίκηση! 

Δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και να οργανώσουμε την πάλη μας. 

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα θέτουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζόμενων του κλάδου.

Καλούμε όλα τα σωματεία στον Νομό που έχουν στην δύναμη τους, εποχιακά εργαζομένους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη μέρα πανελλαδικής δράσης! Η πείρα μας από όλη την δράση που είχαμε από την αρχή της πανδημίας δείχνει ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Ο δρόμος διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας είναι η αγωνιστική απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση, στους μεγαλοεργοδότες και η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι αγώνες δεν κρίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των Υπουργείων.

Απαιτούμε τώρα να διασφαλιστεί τώρα το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για τη προστασία της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας

Καλούμε σε ανοικτό Δ.Σ του Σωματείου μας, το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη στις 11:00 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Εργατικού κέντρου Χανίων, ώστε να οργανωθεί η κινητοποίησή μας.

Σε όλες τις κινητοποιήσεις θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. 
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. 
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο Internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. 
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων. Αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά την διάρκεια της χρονιάς.
  • Πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
  • Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα, διαγνωστικών Κέντρων. Μαζικά τεστ πρέπει να γίνουν δωρεάν στον πληθυσμό όπου απαιτείται. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέτρα μαζικής μεταφοράς. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.
  • Κατάργηση του Νομού απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νομού περιορισμού του απεργιακό δικαιώματος. Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει. Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια