Χανιά

Κούρεψαν το χρέος δανειολήπτη κατά 90%

Τι προβλέπει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων

Δανειολήπτης απαλλάχθηκε κατά 90% από το χρέος του, έπειτα από απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, και με την συμβουλευτική και στήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Ένα τέλος, στην αγωνία και στο άγχος, έδωσε σε δανειολήπτη, (ενταγμένο στο ν.3869/2010), η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου βάσει αυτής, το Δικαστήριο των Χανίων, αναγνώρισε, την κανονική εκτέλεση όλων των υποχρεώσεων του οφειλέτη, που του είχαν επιβληθεί με προγενέστερη απόφαση ,του ίδιου του Δικαστηρίου, καθώς με την παρούσα απόφαση, το δικαστήριο των Χανίων, πιστοποίησε την απαλλαγή του, από το υπόλοιπο της οφειλής, έναντι της μοναδικής πιστώτριας τράπεζας, ποσού 23.191,40 ευρώ δηλ. απαλλάχθηκε  από το χρέος του, κατά 90%. (συνολική οφειλή 25.135,40).

Αναλυτικά και σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης

Δανειολήπτης, με την συμβουλευτική και στήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κατέφυγε στο ν.3869/2010,όπου το Ειρηνοδικείο των Χανίων στην σχετική απόφαση του όρισε

  • «Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη με μηνιαίες καταβολές, επί μια τριετία, ποσού 54 ευρώ.

Σε σύνολο θα καταβάλει 54Χ 36 =1.944 ΕΥΡΏ

  • "Κούρεμα" του χρέους (υπόλοιπα των απαιτήσεων), κατά 90%,που δεν καλύφθηκαν από τις  παραπάνω ρυθμίσεις  ποσού 23.181,40 ευρώ».

Τέλος, σημαντικό, οφείλουμε ως ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να ενημερώσουμε τους δανειολήπτες, μέλη μας και μη, ότι επειδή ζούμε σε ένα "περίεργο "κλίμα, με τις τιτλοποιήσεις από τις τράπεζες των δανείων, τις πωλήσεις, τις αναθέσεις διαχείρισης, είναι σημαντικό να παίρνουμε την Εξοφλητική Πιστοποίηση, όταν εξοφλείται η οφειλή, για να φυλαχτούμε από μελλοντικές οχλήσεις και διεκδικήσεις.

Για ενημέρωση, καθοδήγηση και ένταξη στο ισχύον νομικό πλαίσιο, ο κάθε οφειλέτης μπορεί να απευθύνεται στα Γραφεία της Ένωσης, καθημερινά και στα τηλ/281092306, 262109266 email epkxan@gmail.com».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια