Καθηγητές 1ου Γυμνασίου Χρυσοπηγής: Λύσεις χωρίς αστυνομία και εισαγγελέα

Χανιά
Καθηγητές 1ου Γυμνασίου Χρυσοπηγής: Λύσεις χωρίς αστυνομία και εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το περιστατικό με το διευθυντή που «έσπασε» κατάληψη

Μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο σχολείο, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου (Χρυσοπηγής) Χανίων εμφανίστηκε αντίθετος στην ποινικοποίηση ανήλικος καθηγητών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Ως εκπαιδευτικοί, συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας, ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, θεωρούμε ότι χρέος μας είναι να λειτουργήσουμε και σε αυτή τη νέα πραγματικότητα παραδειγματικά με τη στάση μας. Αυτό λοιπόν το χρέος μάς επιβάλλει - όπως άλλωστε κάναμε πάντα- να διδάσκουμε την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στη σχολική κοινότητα με δημοκρατικό τρόπο και να επιδιώκουμε κλίμα αλληλοσεβασμού, το οποίο είναι άλλωστε η απαραίτητα προϋπόθεση που προάγει τη μαθησιακή διαδικασία.

Πάγια θέση των εκπαιδευτικών είναι ότι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται με παιδαγωγικό τρόπο, εντός της σχολικής κοινότητας, χωρίς αστυνομία και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης ανήλικων μαθητών. Θεωρούμε ότι οι αυταρχικές πρακτικές και το κλίμα τρομοκρατίας υπονομεύουν τον ουσιαστικό στόχο του σχολείου που είναι πάνω απ’ όλα να διαμορφώσει τους αυριανούς ελεύθερους, σκεπτόμενους και δημοκρατικούς πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχολείο προκλήθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα σε μαθητές και το διευθυντή όταν ο τελευταίος φέρεται να προσπαθήσει να «σπάσει» την κατάληψη.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News