Χανιά: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης με διαρροή καυσίμων στο ενετικό λιμάνι

Κρήτη
Χανιά: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης με διαρροή καυσίμων στο ενετικό λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επρόκειτο για το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον έλεγχο του βαθμού ετοιμότητας του δημοτικού λιμενικού ταμείου σε ένα πιθανό ατύχημα.

Διαρροή καυσίμων από τουριστικό σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων κινητοποίησε το πρωί τις αρμόδιες υπηρεσίες  που κλήθηκαν να περιορίσουν μια πιθανή επέκταση της θαλάσσιας ρύπανσης

Το σενάριο είχε ως εξής: Μέλη της ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης τοποθετούν πλωτό φράγμα για να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα γύρω από το τουριστικό σκάφος που είναι ελλιμενισμένο μπροστά από το Μεγάλο Αρσενάλι.

Το πλωτό φράγμα μεταφέρεται άμεσα από τα Νεώρια που είναι αποθηκευμένο ώστε να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη μεταφορά του στο σημείο του ατυχήματ

Πρώτο μέλημα ήταν  να διακοπεί η διαρροή, στη συνέχεια να προστατευτεί η ακτή , η προβλήτα και τα γειτονικά σκάφη.

Η σημερινή άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο Ενετικό Λιμάνι ήρθε να αναδείξει την αναγκαιότητα ταχείας επέμβασης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Στην περίπτωση που καταγραφεί ατύχημα με διαρροή καυσίμων από σκάφος μέσα στο Ενετικό Λιμάνι , υπολογίζεται ότι η κηλίδα θα εξαπλωθεί μέσα σε δύο ώρες στο εσωτερικό του λιμανιού και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

 Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ελέγχει κάθε χρόνο τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες επέμβασης του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News