Στο κλειστό κολυμβητήριο Κουνουπιδιανών οι μετανάστες - Ανάμεσά τους μικρά παιδιά

Χανιά
Στο κλειστό κολυμβητήριο Κουνουπιδιανών οι μετανάστες - Ανάμεσά τους μικρά παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kαρέ -καρέ η επιχείρηση μεταφοράς τους

Στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στα Χανιά βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης οι μετανάστες οι οποίοι κατέπλευσαν το πρωί της Κυριακής με ιστιοφόρο στο λιμάνι της Γαύδου, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων ήταν αδύνατον να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι μετανάστες , ανάμεσα τους 9 γυναίκες και 4 παιδιά ηλικίας από τριών έως οκτώ ετών, φιλοξενούνται στο Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων στα Κουνουπιδιανά απ’ όπου έχουν αναχωρήσει οι άλλοι 70 που είχαν φτάσει πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες στην Παλαιόχωρα.

Σύμφωνα με όσα οι ίδιοι ισχυρίζονται, προέρχονται από το Ιράν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και είχαν ξεκινήσει από νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Ο «Ιανός» τους ανάγκασε να αναζητήσουν καταφύγιο στην ακριτική Γαύδο όπου παρέμειναν για περίπου δύο εικοσιτετράωρα. Η δημοτική αρχή του νησιού φρόντισε για τη σίτιση τους και την ανθρώπινη παραμονή τους στο λιμάνι του Καραβέ.

Οι τοπικές αρχές ήταν ενήμερες ενώ στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Κολυμβητηρίου υπήρχε ήδη ο εξοπλισμός για τη φιλοξενία τους και την όσο το δυνατόν ανθρώπινη παραμονή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News