Ποινή - έκπληξη στον πατέρα που χτύπησε καθηγητή για τη μάσκα

Χανιά
Ποινή - έκπληξη στον πατέρα που χτύπησε καθηγητή για τη μάσκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμφανίστηκε μετανιωμένος αλλά απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη ο καθηγητής

Την ενοχή του 39χρονου πατέρα για την πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση σε βάρος του 54χρονου εκπαιδευτικού του 2ου γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου αποφάσισε νωρίς το απόγευμα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.  Του επέβαλε δε ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών με αναστολή, θέτοντας σαν όρο να καταβάλει ποσό 400 ευρώ στο σχολείο που καταγράφηκε το πρωτοφανές περιστατικό.

Συγνώμη για την αναστάτωση

Απολογούμενος ο 39χρονος πατέρας αναγνώρισε τις πράξεις του ,ισχυρίστηκε ότι μετάνιωσε γι αυτό που συνέβη και υποστήριξε ότι είναι αντίθετος στη χρήση μάσκας στα σχολεία. «Συγνώμη για την αναστάτωση. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος. Και ο καθηγητής να ζητήσει συγνώμη από το παιδί μου».

Εκπαιδευτικοί  που κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες στο δικαστήριο υποστήριξαν πως πριν από λίγες ημέρες προσερχόμενος στο σχολείο για την εγγραφή του παιδιού του, ο κατηγορούμενος εμφανίσθηκε προκλητικός αρνούμενος να φορέσει μάσκα. Κάθε άλλο παρά δικαιωμένος εμφανίσθηκε ο καθηγητής που έπεσε θύμα απρόκλητης επίθεσης επειδή απλώς ζήτησε από το γιο του να φορέσει τη μάσκα του ενώ υποστήριξε ότι συνέχισε να δέχεται απειλές και μετά το συμβάν που έχει προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο.

Στα δικαστήρια Χανίων βρέθηκαν και σήμερα εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στον εκπαιδευτικό και τονίζοντας ότι ο κλάδος τους γίνεται αποδέκτης βίαιων συμπεριφορών με ευθύνη της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News