Χανιά

Χανιά: Μεταφέρεται στο νέο του σπίτι, στη Χαλέπα, το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το νέο Μουσείο αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την πολιτιστική αλλά και την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων

Μετά από 58 χρόνια, όταν και άνοιξε τις πύλες του το 1962, έκλεισε για το κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων που φιλοξενείτο έως τώρα στο Ενετικό κτήριο του Αγίου Φραγκίσκου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων κλείνει, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία μεταφοράς των εκθεμάτων του στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης στη συνοικία της Χαλέπας.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο πρωτίστως για την πολιτιστική αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων, το οποίο θα συμβάλει κατα πολύ και στην ανάδειξη της συνοικίας της Χαλέπας με τα δεκάδες νεοκλασσικά αρχοντικά σπίτια που αποτελούν και μνημεία της νεώτερης ιστορίας του τόπου.

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου, θα είναι 5.656,13 τετραγωνικά μέτρα και εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, στο νέο μουσείο, θα κατασκευαστούν επίσης, αίθουσες όπου θα στεγάσουν τα διοικητικά γραφεία, τις αποθήκες, εργαστήρια συντήρησης και αμφιθέατρο, ενώ στο προαύλιο, προβλέπεται να δημιουργηθούν συνολικά ογδόντα μια θέσεις στάθμευσης.

Το Μουσείο θα αναγερθεί στον ελεύθερο χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη στη Χαλέπα, βασισμένο στη μελέτη του φημισμένου αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη.

Με πληροφορίες από cnn.gr

(Φωτογραφία εσωτερική: chaniamuseum.culture.gr)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια