Πρώτο κουδούνι στα Χανιά - 74 οι νέες καθαρίστριες

Χανιά
Πρώτο κουδούνι στα Χανιά - 74 οι νέες καθαρίστριες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες με τον καθιερωμένο αγιασμό

Με τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας να βρίσκονται στο επίκεντρο, χτύπησε σήμερα το «πρώτο κουδούνι» στις σχολικές μονάδες των Χανίων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες των σχολείων με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε παρουσία και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Για μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά σε πολλά επίπεδα χαρακτήρισε τη νέα περίοδο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της πόλης. Παράλληλα, σε δηλώσεις του έστειλε το μήνυμα της προστασίας όλων από την πανδημία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η χρήση της μάσκας, η τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας είναι απαραίτητα εργαλεία και σήμερα βλέπω ότι όλα αυτά, γίνονται σεβαστά από τα παιδιά».

Ο κ Σημανδηράκης αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής για την προετοιμασία των σχολείων, στα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, στον σχεδιασμό για νέες σχολικές αίθουσας, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία

Στην τελετή αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς έδωσε το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Όπως δήλωσε «είναι μια χρονιά για την οποία όλοι πρέπει να την κρατήσουμε στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Όσο αφορά την χρήση μάσκας θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι προστατεύονται και τα ίδια , οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος».

Και στα Χανιά, η πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των μαθητών για τα μέτρα πρόληψης από την πανδημία με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δόθηκαν μάσκες προστασίας. Στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας διανεμήθηκαν με φροντίδα των δήμων 10.262 μικρές και 18.839 μεγάλες μάσκες οι οποίες και μοιράστηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Παράλληλα, στην πόλη των Χανίων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη, ανέλαβαν καθήκοντα με σύμβαση εργασίας οκτώ μηνών 74 νέες καθαρίστριες, εκ των οποίων οι 56 πλήρους απασχόλησης και οι 18 μερικές απασχόλησης που θα συνδράμουν τις 35 μόνιμες καθαρίστριες του δήμου. Για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων θα υπάρχει και η συνδρομή ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ο κ Βαρδάκης επεσήμανε ακόμα ότι μέχρι τα μέσα στης εβδομάδας όλες οι σχολικές μονάδες θα προμηθευτούν ποσότητες αντισηπτικών.

Σχολικές μονάδες των Χανίων επισκέφθηκε και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Τζανάκης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους για την νέα σχολική χρονιά τόνισε: «Η νέα σχολική χρονιά είναι διαφορετική. Έχουμε να κάνουμε με ένα αόρατο εχθρό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τα "όπλα" και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι στις περισσότερες σχολικές μονάδες της πόλης έχει γίνει η κατανομή των τμημάτων, ώστε να μην υπάρχουν υπεράριθμοι μαθητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News